Er is zojuist droevig nieuws binnengekomen want het gaat helemaal niet goed in de Nederlandse ziekenhuizen. Er is namelijk een kans dat artsen in ziekenhuizen eind januari misschien moeten kiezen over leven en dood. Dat betekend dat het zo druk is in de ziekenhuizen dat er misschien wel patiënten moeten worden geweigerd. Diederik Gommers doet daarom nu ook een urgente waarschuwing.

„We zeggen nu al tegen elkaar dat we keuzes moeten maken en operaties moeten uitstellen, en mensen wel of niet moeten opnemen op de intensive care. Dat is nog niet over leven en dood, dat is zeker nog niet code zwart. Maar als het zo doorgaat, verwachten we dat eind januari”, laat Diederik Gommers weten.

De voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care zegt dat hij hoopt dat de maatregelen van de laatste lockdown snel zullen gaan werken. „Je moet er niet aan denken als dat niet gebeurt, dan nog de effecten van kerst en oud en nieuw, en dan nog de gevolgen van de ’Britse variant’. Dan loopt het de spuigaten uit. Die scenario’s worden gemaakt, maar dan kunnen we helemaal geen acute zorg meer leveren.”

Ook roept hij mensen die ooit in de zorg hebben gewerkt om weer te komen werken. „Ik denk dat we vanaf komende week alle zeilen moeten bijzetten.”


Like it? Share with your friends!