Diana bezoekt grafje van haar dochtertje en belt in paniek haar man

Diana bezoekt grafje van haar dochtertje en barst in huilen uit: ''Waarom?''

Diana ging afgelopen dinsdag even langs het grafje van haar dochtertje. Eenmaal aangekomen zag ze dat de herdenkingsplek in brand was gestoken. Niet alleen de steen was pikzwart, ook waren de bloemen die erop lagen weggegooid.

Huilen

Tegen RTL Nieuws vertelt Diana wat er is gebeurd. Ze had net haar kinderen naar school gebracht, toen ze nog even langs het grafje van haar dochtertje ging.

”Ik ga bijna elke dag. Het is mijn ritueeltje, maar toen ik aankwam ben ik in huilen uitgebarsten”, zo vertelt Diana met pijn in haar stem.

Dochtertje Britt is al bijna tien jaar niet meer onder ons. Het kleine meisje kwam een epileptische aanval niet te boven. Ze is niet eens een jaar oud geworden.

Onherstelbaar

Het grafje van Britt is nauwelijks nog te redden. De bloemen zijn weggegooid, beelden zijn kapotgegooid en de steen is in brand gestoken.

Het eerste wat Diana deed na de ontdekking was in paniek haar man Kevin bellen. ”Ik ben gaan zitten en heb gehuild als een speenvarken.”

”Waarom zou je zoiets doen? Ik snap het niet. Stel je hebt problemen met ons, zeg het dan. Maar dit?”

De moeder heeft geprobeerd om de steen schoon te maken. Helaas is dat niet gelukt. ”Ik kan toch niet tegen een steen die verbrand is aankijken? Hoe moet ik dit aan mijn kinderen uitleggen?”

Nog twee kinderen

Kevin en Diana hebben een zoon van 8 en nog een peuter. ”Onze zoon weet dat hij een zus heeft die niet meer onder ons is. Dat uitleggen was al moeilijk genoeg. Ik zou niet weten hoe je dit op de juiste manier kunt vertellen.”

Onderzoek

Inmiddels is er een onderzoek ingesteld in de hoop de dader(s) te vinden. Dat gaat moeilijk worden. ”Er hangen helaas geen camera’s op deze plaats in Heerlen (Limburg).

”Het is niet voor het eerst dat zoiets gebeurt. Enkele jaren geleden waren hier ook al beeldjes vernield. Iemand verliezen is al het ergste dat er is. Dit is nog een extra harde klap.”

Scroll naar boven