Deze week somber, maar wederom extreme hitte in aantocht

Deze week somber, maar wederom extreme hitte in aantocht

Vandaag wordt gekenmerkt door regen- en onweersbuien. Dat is ook wel weer eens lekker na de hitte die we de afgelopen dagen voor onze kiezen hebben gekregen. Maar volgens Weeronline gaat het in de loop van volgende week wederom tropisch warm worden.

Zoals gezegd zorgen regen- en onweersbuien vandaag voor een mogelijk einde aan de hittegolf die ons land de afgelopen dagen in zijn greep hield. Lokaal kan het voor de buiten uit nog 26 graden worden, waardoor de hittegolf in die plaatsen nog niet afgelopen is. Wel gaat het op veel plaatsen in Nederland behoorlijk regenen. Er kan zoveel neerslag vallen dat er wateroverlast bij komt kijken.

Morgen wordt het een redelijk droge en warme ‘overgangsdag’. Vanaf vrijdag draait de wind naar het westen en wordt het koeler. Voor eventuele strandgangers: aankomend weekend ligt de maximumtemperatuur op 24 graden. Dat wordt dus een andere planning.

Volgende week

Na regen komt zonneschijn. Dat is vaak letterlijk zo. Volgende week maandag zit het weer niet echt mee, maar in de loop van de week wordt het weer droger en warmer.

Volgens Weeronline zit het er dik in dat we wederom te maken krijgen met zomers weer. Sterker nog, de kans dat het in Nederland tropisch heet wordt, is aanzienlijk. Met temperaturen die ’s middags oplopen tot boven de 25 graden en zelfs de 30 graden aantikken, staat ons land volgens de meest actuele weermodellen weer heel wat te wachten.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven