Deze vrouw is gescheiden van een Haïtiaanse geestpiraat

Heb je ooit de gezegde gehoord dat de waarheid vreemder is dan fictie?

Als je dat nog niet hebt gehoord, is het basisidee dat, ongeacht wat mensen in hun achterhoofd kunnen bedenken, de realiteit altijd scenario’s creëert die raarder, bizarder en ironischer zijn dan we ooit zouden kunnen bedenken.

Hoe vaak heb je gehoord dat je vrienden en familie je vreemde verhalen vertellen die bijna te raar lijken om waar te zijn? Het maakt niet uit wat je hebt gehoord, we garanderen dat het verhaal dat we vandaag voor je hebben anders is dan je ooit hebt gehoord.

Het is een verhaal dat ongeveer een jaar geleden in Ierland begon:

Het begon allemaal toen Amanda Sparrow Large, een 45-jarige Jack Sparrow-imitator, haar droomman ontmoette.

Toch was dit een ontmoeting waar je waarschijnlijk al van hebt gehoord. Het begon toen ze op een avond in bed lag en naast haar iemand voelde. Het duurde niet lang voordat ze besloot dat die iemand, daar een geest was – een geest die volgens haar de geest van John Robert Teague was, een Haïtiaanse piraat beter bekend als Captain Jack Sparrow. Vreemd genoeg beweert ze dat hij gecharmeerd is van zijn aanwezigheid en heeft hij geleidelijk een relatie met hem gekregen. Toch had ze haar eigen verwachtingen van de relatie.

“Ik vertelde hem dat ik niet echt cool was met het hebben van ‘enkel gemeenschap’ met een geest en ik wilde dat we een goede relatie met elkaar kregen”, zei ze in een interview met de Irish Mirror.

Het bleek dat het spook ogenschijnlijk oke was met die voorwaarde – omdat de twee een afspraak hadden om te trouwen.

Het is overbodig om te zeggen dat het huwelijk tussen een levende vrouw en een 300-jaar oude geest juridisch en moreel twijfelachtig is, om het zachtjes uit te drukken.

De ceremonie vond naar verluidt plaats op een boot in internationale wateren van de Ierse kustlijn. Het werd ook geleid door een priester van sjamanen. Om het ritueel af te ronden, stond Amanda tijdens de ceremonie op een manier zodat haar man via haar “Ik wil” kon zeggen – en vervolgens plaatsten ze een kaars op een van Jacks vingers. Wat haar betreft zei Amanda dat ze absoluut verliefd was op de geest en dat de twee samen leuke herinneringen hadden.

Totdat het mis begon te lopen.

Amanda was al zes jaar getrouwd en geen onbekende voor toegewijde relaties. Toch was deze ongebruikelijk.

“[We hadden] ongeveer zes maanden contact, dus ik heb het uiteindelijk geaccepteerd”, zei ze in een interview met People. “Natuurlijk hadden we veel tijd samen doorgebracht. Ik was geschokt toen ik ontdekte dat ik romantische gevoelens voor hem had. ‘Toch merkte Amanda op dat haar relatie steeds erger werd. Haar gezondheid begon te verslechteren en ze beweerde ook dat Jack haar levenskracht ‘stal of leegmaakte’ om het te gebruiken voor zijn eigen ‘zelfzuchtige intenties’.

Om alles voor eens en voor altijd goed te regelen, besloot ze uiteindelijk dat ze beiden moesten gaan scheiden.

Hoewel Amanda aanvankelijk opgewonden was om het idee van spiritueel huwelijk over de hele wereld te verspreiden, heeft ze nu haar eigen twijfels.

Hoewel het duidelijk is dat ze nog steeds volledig gelooft in alles wat er is gebeurd, spreekt ze nu enkele spijt uit. “Ik wou dat ik nooit met hem getrouwd was”, zei ze tegen Inside Edition. “Ik wou dat ik die gezonde persoon was die ik was voordat ik hem ontmoette. Jack heeft een mooie en liefdevolle relatie gemaakt met iets dat lelijk is. “Hoewel ze zegt dat de scheiding een goede stap was in de richting van het herwinnen van haar gezondheid en onafhankelijkheid, denkt ze er ook over om ook een uitdrijving op te volgen.

Je kunt immers nooit te voorzichtig zijn met piratengeesten.

Om te beginnen is het maar de vraag hoe reëel de details in het verhaal zijn. Als je een spiritueel of bijgelovig persoon bent, kan dit verhaal dienen als een waarschuwing om weg te blijven van geesten. Aan de andere kant kan het als leidraad dienen om zorgvuldiger te zijn bij het kiezen van je spirituele levenspartners. Wie weet wat dit allemaal betekent – we weten alleen dat dit één van de vreemdste huwelijken is die we ooit hebben gehoord. In elk geval felicitaties aan Amanda voor haar hernieuwde onafhankelijkheid!

Bron: Fox News