Deze moeder volgde drie eenvoudige regels en verloor 110 kilo

Op haar zwaarste woog Chasity Davis 166 kilo. Terwijl ze op dat moment zwanger was van haar derde dochter, wist ze dat er iets moest veranderen. Door haar gewicht was ze nog meer uitgeput en ongemakkelijk dan een zwangere vrouw zou moeten voelen.

Ze vertelde de TODAY show:

“Mijn gewicht stapelde op en ik was continu aan het eten. Het was belachelijk. Ik was in een erg slechte toestand, maar had het besef niet.’

Zelfs het uitvoeren van de dagelijkse taken werd moeilijk voor haar op de jonge leeftijd van 34 en ze stond op het punt om samen met haar twee andere kinderen een pasgeboren baby te verzorgen. Maar het zal je misschien verbazen dat haar gezondheid verder helemaal goed was op dat moment – haar bloeddruk en cholesterol waren normaal en ze vertoonde geen signalen van pre-diabetes.

Zoals veel moeders weten, kunnen nieuwe gezondheidsproblemen opduiken na de bevalling en dat is precies wat er met Chasity is gebeurd. Nadat ze de kleine J’Nylah mee naar huis had genomen, begon ze oppervlakkig te ademhalen toen ze achterover leunde of ging liggen. Gelukkig, in plaats van haar symptomen te negeren, namen haar artsen het zeer serieus en leidden haar onmiddellijk naar de hartafdeling. En dat is maar goed ook omdat de hartproblemen van vrouwen er vaak heel anders kunnen uitzien dan die van mannen.

Toen de artsen de hartmonitor op Davis zetten, merkte ze dat haar hart echt stopte. “Mijn hart was ongeveer drie seconden gestopt”, vertelde ze aan TODAY. Het was duidelijk dat haar bloeddruk ook was gestegen.

Tot overmaat van ramp was ze boos dat ze haar baby niet kon zien en dat had ook invloed op haar bloeddruk, maar artsen waarschuwden haar dat ze zich eerst moest concentreren op haar eigen gezondheid. Haar cardioloog vertelde haar: “In de cardiologiewereld zijn drie seconden lang. Je hebt maar één seconde nodig om hier permanent te verdwijnen. ”

Maar ze mocht J’Nylah uiteindelijk zien toen de tests gedaan waren en haar bloeddruk was verlaagd.

Chasity onderging hartkatheterisatie en maagoperaties, waardoor ze al snel 29 kilo verloor, maar zelfs met 136 kilo was dat te zwaar voor haar benen. Dus na haar herstel maakte ze een keuze om hard te werken om af te vallen.

Ze begon met trainen, zeven dagen per week, twee keer per dag. Daarnaast schakelde over op een dieet met veel magere eiwitten, granen, fruit en groenten. Het was een drastische verandering.

Gelukkig leerde ze al snel over een non-profit fitnessbedrijf genaamd GirlTrek. GirlTrek moedigt donkere vrouwen en meisjes aan om gezonde, duurzame wandelgewoonten te ontwikkelen en moedigt vrouwen aan om wandelgroepen te vormen om gemotiveerd te blijven. Chasity besloot om het eens te proberen en het was een groot succes.

Chasity houdt van wandelen en de vriendschap die het met zich meebrengt. Ze wandelt nu zo’n vijf of zes kilometer per dag! En, natuurlijk, heeft ze veel nieuwe vrienden gemaakt langs de weg naar fitness. Hier is ze na haar toetreding tot GirlTrek, maar wacht tot je haar meest recente foto ziet! Bekijk het op de volgende pagina! Het zal je verbazen!

Laat een reactie achter

Scroll naar boven