Deze examenvraag heeft 92% van de cursisten fout: wie heeft hier voorrang?

Auto

Wanneer je je rijbewijs hebt gehaald, heb je natuurlijk ook het theorie-examen moeten afleggen. De vragen die je daar krijgt, zijn niet allemaal simpel te beantwoorden. Mensen hebben vaak het meest moeite met een vraag over voorrang.

Voorrang

Voor sommige mensen is het alweer een hele tijd geleden dat ze hun rijbewijs hebben gehaald., terwijl anderen heb juist net gehaald hebben.

Het is belangrijk om je kennis bij te houden, zodat je in het verkeer de juiste beslissingen maakt. De voornaamste reden is de veiligheid.

Ben jij een automobilist die denkt dat je elke mogelijke verkeerssituatie al hebt meegemaakt. En denk je dat je de wegcode op je duimpje kent?

Examenvraag

Dat kunnen we even testen met een vraag die terugkomt in het theorie-examen voor je autorijbewijs. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 92 procent van alle kandidaten bij het CBR, deze vraag incorrect beantwoord.

We zien een rood voertuig dat een kruispunt nadert. Tegelijkertijd komt er ook een bus aanrijden. Die wil linksaf, terwijl de rode auto rechtdoor wil.

Wanneer je rekening houdt met de borden, verkeerslichten en andere relevante omstandigheden, kun je bepalen welk voertuig voorrang heeft. Denk goed na voor je antwoord geeft.

Oplossing

Als je alle regels kent en deze toepast, is het juiste antwoord dat de groene bus voorrang heeft. Onderstaand leggen we uit hoe dat kan.

Wanneer je goed kijkt naar het witte bord boven de verkeerslichten, dan merk je op dat bussen altijd voorrang hebben op de andere voertuigen bij het maken van de draai.

Auto

Als je dit niet had gezien en koos voor de rode auto, is er nog steeds niets aan de hand. Elke dag is een uitgelezen kans om iets nieuws te leren.

We zijn blij dat we je in ieder geval hebben kunnen ondersteunen met het bijstaan om een nog betere bestuurder te worden.

Scroll naar boven