Deze euromunten zijn een fortuin waard en zijn erg gewild bij verzamelaars

Mensen met volle spaarpotten, doe maar alvast een verkapt vreugdedansje. Want je pot met deze koperen munten zou een verborgen schat kunnen bevatten ter waarde van duizenden euro’s. Dat wil zeggen, als jij een van onderstaande munten in bezit hebt.

Euromunten

Wanneer je op vakantie gaat, dan kun je daar meer aan overhouden dan slechts prettige herinneringen. Welllicht heb je in een ander land een bijzondere munt gekregen.

In de artikel belichten we een aantal munten die letterlijk duizenden euro’s waard zijn. We baseren ons op een artikel dat op de website Mirror staat. Zij hebben onderzoek gedaan naar wat de munten hebben opgeleverd op veilingen. Dat hebben wij dus niet zelf gedaan 🙂

Italië, 2002

Het muntje waar we mee beginnen, is een Italiaanse munt van 1 eurocent die is gemaakt in 2002. Er gaat een bijzonder en daardoor ook waardevol verhaal schuil achter de munt.

In 2002, drukte het Zecca di Stato, het Italiaanse instituut dat munten, paspoorten en postzegels voor het land produceert, per ongeluk een paar duizend ‘verkeerde’ eurocenten. Er werd gebruikgemaakt van een twee eurocent-stempel en dat is dus de verkeerde maat.

Op de munt is de Mole Antonelliana in Turijn te zien, in tegenstelling tot het 13-eeuwse kasteel Castel del Monte in Puglia, dat er eigenlijk op had moeten staan.

Hoewel de Italiaanse autoriteiten geprobeerd hebben de munt terug te roepen, bleven er een paar duizend in omloop. Als je dit muntje hebt, kun je er rond de 6.000 euro voor krijgen.

Griekenland

De Griekse 2 euromunt is ook bijzonder. Hoewel er maar liefst 75 miljoen! van gemaakt zijn, hebben sommige munten een zeldzame afwijking.

De munt bevat een mozaïekscène die sinds de toetreding tot de eurozone in 2001 op elke Griekse munt staat. De munt is dus volledig Grieks, maar een select aantal is gemaakt in Finland. Die zijn voorzien van een kleine ster onderaan met een kleine letter S in het midden.

De S staat voor ‘Suomi’, wat Finland betekent. En dat zorgt ervoor dat ze maar liefst 1.000 euro per stuk kunnen opleveren op verkoopsites zoals bijvoorbeeld Ebay.

Finland, 2004

Finland trad in 2004 toe tot de Europese Unie, een jaar dat de Unie flink werd uitgebreid met maar liefst tien lidstaten. Een van deze landen was dus Finalnd.

Opmerkelijk is dat Finland het enige land ter wereld was dat ervoor koos een herdenkingsmunt te maken om toetreding te vieren.

Only one million of these coins were minted, meaning that they can now fetch around €80 on auction sites.

Het Scandinavische land heeft een miljoen herdenkingsmunten gemaakt. Heb jij er eentje in je bezit? Dan kun je hier 80 euro voor vangen. Niet slecht, toch?

Monaco, 2007

In 2007 produceerde Monaco een gelimiteerde editie 2 euromunten, met het profiel van voormalig prinses Grace Kelly aan een kant.

De munt werd gemaakt ter nagedachtenis aan de 25e ‘verjaardag’ van het omkomen van Kelly in 1982. Er zijn exact 20.001 munten gemaakt.

20.000 hiervan ter distributie en 1 munt voor Kelly’s zoon, Prins Albert II  van Monaco. Als jij zo’n munt in je bezit hebt, bezit je een klein fortuin. Op het moment van schrijven kun je er ongeveer 4.800 euro voor krijgen.

Zo, nu heb je weer wat mogelijkheden om wat extra geld te verdienen. Bekijk ook onze eerdere artikelen over waardevolle munten.

Hier lees je meer over andere waardevolle 2 euro-munten

Hier lees je meer over waardevolle 10 eurocent-muntjes

 

 

 

Scroll naar boven