Heerlijk nieuws voor consumenten en bedrijven die stroom en gas afnemen van Eneco. Nadat de prijzen maandenlang omhoog schoten, verlaagt de energieleverancier de tarieven per volgende maand. Het gaat om klanten die vanaf die datum een nieuw tarief krijgen.

Deze klanten gaan 3.17 euro per kubieke meter gas en 79 cent per kilowattuur elektriciteit betalen. Klanten die voor deze datum omhoog gaan in hun tarieven, betalen nog 3,35 euro per kubieke meter gas en 84 per kilowattuur. Eind november horen zij of hun tarief gaat veranderen.

Niet zeker

Een zegsvrouw van Eneco noemt het ‘koffiedik kijken’ of deze tarieven inderdaad omlaag gaan, gezien spanningen in de wereld. Het bedrijf wil dan ook geen garanties geven voor de toekomst.

Klanten die dus gegarandeerd minder gaan betalen, gaan dat doen omdat de Europese gasprijs lager uitkomst. Dankzij de grote hoeveelheid vloeibaar gas dat Europa bereikt, staat de prijs op het laagste niveau in maanden. Maar in vergelijking met vorig jaar, is de prijs natuurlijk nog steeds bizar hoog.