Deze 2 euro munten zijn duizenden euro’s waard en zijn zeer gewild

Deze 2 euro munten zijn duizenden euro's waard en zijn zeer gewild

Het is geen verrassing dat munten minder waard zijn dan bankbiljetten. Dat is niet zo moeilijk te begrijpen. Maar er bestaan munten, die een veelvoud waard zijn van hun oorspronkelijke waarde. En die zouden best in je portemonnee kunnen zitten.

In dit artikel geven we jou informatie over 2 euro-munten, die veel meer waard zijn. En nog belangrijker, die je met een klein beetje geluk zomaar kunt bemachtigen.

We behandelen een paar 2 euro-munten die tot wel duizenden euro’s kunnen opleveren bij verzamelaars. Dus als je slim bent, kijk je straks in je portemonnee. Je zou namelijk zonder dat je het wist, wel eens een fortuin bij je kunnen dragen. En dat is toch lekker in deze tijden.

1. Malta

Niet elke munt is duizenden euro’s waard. We bouwen het rustig op en beginnen met de Maltese munt uit 2011. Als jij deze munt die op de afbeelding staat hebt, dan heb je geluk.

Wat je ziet op het muntstuk, dat gemaakt is in 2011, is de viering van de eerste verkiezingen in Malta. Die vonden plaats in 1849. De inwoners van het piepkleine eilandje in de Middellandse Zee, vinden deze munt van onschatbare waarde. Er zijn ongeveer 430.000 stuks in omloop. De waarde? ongeveer 20 euro.

Deze 2 euro munten zijn duizenden euro's waard en zijn zeer gewild

2. Slovenië

Deze munt viert de oprichting van de Europese Economische Gemeenschap. 50 jaar na ondertekening van dit verdrag is deze munt in een oplage van 40.000 geproduceerd. De waarde van de munt is ongeveer 40 euro.

3. Spanje

Dit waardevolle muntje symboliseert de verjaardag van de Economische en Monetaire Unie. De waarde wordt bepaald door de editie, de staat en het jaar van uitbrengen. Heb jij deze munt in bezit? Dan vang je er zo’n 60 tot wel 140 euro voor. Niet verkeerd, he?

4. San Marino

Deze munt toont de halve buste van Bartolomeo Borghesi, een beroemde numismaticus ( een expert in munten en hun geschiedenis). Elke munt is zeldzaam en rond de 190 euro waard.

 

5. Cyprus

Het kruisvormige beeldhouwwerk op de munt dateert uit de prehistorie en werd gevonden in Pomus, een stad in Cyprus.

Hoogstwaarschijnlijk vertegenwoordigt het het vrouwelijke symbool van vruchtbaarheid. Er zouden zo’n 90.000 stuks in omloop zijn en de waarde ligt rond de 200 euro.

6. Vaticaanstad

Deze munt staat voor de herdenken van de Jeugdag die in 2005 in Keulen werd gehouden. Er zijn ongeveer zo’n 100.000 exemplaren in omloop, die een waarde hebben van rond de 300 euro per stuk.

 

7. Monaco

Monaco is niet bepaald goedkoop. Maar deze munt spant echt de kroon. Grace Kelly, die op het munstuk staat, werd prinses in 1956 door haar huwelijk met Rainier de derde van Monaco.

Als je deze munt in je portemonnee hebt zitten, of in huis hebt liggen, dan heb je echt geluk. Op veilingen is het muntstuk al voor 3.000 euro over de toonbank gegaan.

Kijk meteen even in je portemonnee of spaarpot! Deel dit bericht op Facebook zodat anderen het ook lezen kunnen! (En tag anderen!)

 

 

 

 

Scroll naar boven