Deze 1-euromunten kun je voor veel geld verkopen en er is veel vraag naar

Deze 1-euromunten kun je voor veel geld verkopen en er is veel vraag naar

Het moet raar zijn gelopen in je leven als je nog nooit een 1-euromunt in je handen hebt gehad. Hoewel de voorkant er altijd hetzelfde uitziet, is de achterkant per euroland verschillend.

1-euromunten

En dus is de kans groot dat er munten in omloop zijn die je nog nooit, of sporadisch, in je handen hebt gehad. In dit artikel laten we vier 1-euromunten zien die meer waard zijn dan de 1 euro die de voorzijde van de munt weergeeft. Hoe dat precies komt, lees je ook.

In tegenstelling tot 2-euromunten, die in sommige gevallen ontzettend zeldzaam zijn, bestaan er geen herdenkingsmunten van 1 euro.

Daardoor ligt de waarde ook direct een stuk lager dan bij 2-euromunten. Desondanks mag je in je handen klappen wanneer jij onderstaande munten in je spaarpot, of portemonnee aantreft.

1. Finland 2003

Munt nummer 1 betreft een Finse euromunt. Het design is ontworpen door kunstenaar Pertti Mäkinen. Op de munt zijn twee zwanen te zien.

Wat de munt in waarde verhoogt, is het feit dat de munt uit de roulatie is gehaald. Daarmee zijn de munten die nog steeds in omloop zijn, uiterst zeldzaam. Ze zijn gemaakt van 2001 tot en met halverweg 2003. Wanneer je zo’n munt hebt, kun je hier 15 euro voor vangen.

Muntje

2. Griekenland 2008

Munt nummer twee is afkomstig uit Griekenland. Ook hier is een vogel op afgebeeld, in dit geval een uil. Het onwerp is op vier drachme geïnspireerd.

Euro

Dat was een munt, die gebruikt werd in het oude Griekenland uit de vijfde eeuw voor Christus. Wat de munt aanzienlijk in waarde verhoogt, is dus het design. Ondanks dat gegeven valt de waarde ietwat tegen. Als je deze munt hebt, kun je hier in goede staat 4 euro voor krijgen.

3. Cyprus 2013

Het eiland Cyprus heeft niet alleen 2-euromunten met een kruisvormig afgodsbeeld van 3.000 voor Christus. Dit design is ook bij 1-euromunten gebruikt.

Euro

Het maakt geen verschil uit welk jaartal je deze munt hebt. Of dat nu 2013, 2014 of 2015 is. Een 1-euromunt is goede staat levert zo’n drie euro op.

4. Slowakije 2021

Het jongste muntje in dit overzicht is er eentje uit Slowakije. Het design voor de 1-euromunt is ook terug te vinden op de 2-euromunten.

Euro

De munt wordt gemaakt sinds 2009 en is allesbehalve zeldzaam. Toch heeft deze munt inmiddels al een dubbele waarde. Als jij deze munt hebt, kun je hem verkopen voor 2 euro. Dan kun je wel klagen, maar het is toch maar mooi een verdubbeling in waarde 🙂

Tip: Is dit niet genoeg voor jou? Snappen wij. Kijk dan snel bij ons overzicht van 2-euromunten. Sommigen zijn duizenden euro’s waard.

Beeld: Eigen foto

Over de auteur