Depressieve moeder trakteert zoon op Happy Meal voordat ze samen in een dam springen

Depressieve moeder trakteert zoon op Happy Meal voordat ze samen in een dam springen

Een ‘depressieve’ moeder trakteerde haar zoontje op een McDonald’s Happy Meal voordat zij zijn rugzak met stenen vulde, hun polsen samenbonden en met hem in een dam sprong, heeft een onderzoek laten weten.

Emma Sillett, 41, zorgde voor hun dood in een afgelegen reservoir in het Derbyshire Peak District in Engeland in november vorig jaar.

De maatschappelijk werkster liet een briefje achter in haar auto waarin stond dat ze haar eigen leven wilde beëindigen, maar het niet kon verdragen Jenson achter te laten, liet het hof van Chesterfield Coroner weten.

In de jaren voorafgaand aan de tragedie had Sillett tegen een depressie gevochten en drie miskramen doorstaan en de plotselinge dood van haar oudere broer, werd door de hoorzitting verteld.

Jensons vader, Jason Spellman, meldde dat het paar op 20 november vermist waren en de politie vertelde dat hij bezorgd was om hun welzijn.

moeder en zoontje

Agenten vonden de zwarte Peugeot 308 van Sillett geparkeerd in de buurt van het Valehouse-reservoir – minder dan 5 km van het ouderlijk huis in het dorp Dinting – meldde de BBC twee dagen later.

Detective-agent Rebecca Fearon vertelde de hoorzitting dat ze een zelfmoordbriefje vonden samen met restjes van een McDonald’s Happy Meal, een handtas, een mobiele telefoon en een tas in de auto.

De notitie van Sillett liet weten dat ze “iets zou achterlaten” om autoriteiten te helpen hun lichamen te lokaliseren, zei rechercheur Fearon.

McDonald's

Ze vonden een stuk speelgoed en een fakkel aan de rand van het water waar Sillett met haar zoon het water in had gesprongen, maar het was te donker om te zoeken.

Een gespecialiseerd onderwaterteam keerde de volgende dag terug en ontdekte dat de lichamen van Sillett en Jenson aan de polsen waren vastgebonden.

De rechtbank kreeg te horen dat uit onderzoeken bleek dat er geen verwondingen waren en dat er geen sporen van drugs in hun systemen waren gevonden.

jongetje met muts

In haar zelfmoordbrief zei Sillett dat ze therapie had gezocht om haar te helpen omgaan met haar ’traumatische’ jeugd, maar ‘niets had geholpen’, vertelde rechercheur Fearon aan het onderzoek.

Ze had ook brieven aan andere familieleden geschreven om zich te verontschuldigen voor wat ze ging doen.

De hoorzitting hoorde hoe de dood en het miskraam van haar broer tot haar depressie hadden bijgedragen, meldde Metro online.

“Het is duidelijk dat Emma worstelde met het leven en al het bewijs wijst erop dat depressie een langdurig en terugkerend probleem is, maar er was niets bijzonders dat als een trigger kon worden beschouwd,” zei rechercheur Fearon.

Derbyshire assistent-lijkschouwer Emma Serano zei dat het briefje van Sillett aangaf dat ze had geprobeerd haar plan de dag ervoor uit te voeren, maar het had opgegeven nadat Jenson “bang werd”.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven