Definitieve prijs: Dit betaal je in 2024 voor een pakje peuken

Definitieve prijs: Dit betaal je in 2024 voor een pakje peuken

Het jaar 2023 zit er al weer bijna op en dus kunnen we alvast vooruitkijken naar volgend jaar. Net zoals elk jaar, gaan er een aantal dingen veranderen. In dit artikel vertellen we je wat je gaat betalen voor een pakje peuken in 2024.

Cijfers 2022

Op de website van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) staat genoteerd dat 18,9 procent van de bevolking rookt. Althans in 2022. Cijfers over 2023 zijn er nog niet. Maar wat kunnen we hieronder verstaan?

Definitieve prijs: Dit betaal je in 2024 voor een pakje peuken

Want niet iedereen steekt de ene na de andere peuk op. Van de volwassen bevolking hangt 13,1 procent dagelijks aan de ‘ciggies’. Mannen (15,5%) roken meer dan vrouwen (10,9%). En dan wordt er ook nog onderscheid gemaakt tussen ‘zware rokers’ en ‘gematigden’.

Uit de cijfers blijkt dat 2,4% van de volwassen bevolking wordt bestempeld als een ‘zware roker’. Dat betekent concreet dat zij gemiddeld twintig sigaretten of shagjes per dag inhaleren.

Roken 2024

Zoals elk jaar het geval is, heeft de overheid ook voor het jaar 2024 besloten om de belastingen op alcohol en tabak flink te verhogen.

Op de website van de Rijksoverheid staat dat een krat bier gemiddeld 0,27 euro duurder wordt. Dat is nog wel te overzien. Wat pas echt peperduur gaat worden, zijn peuken. De prijs voor een pakje met daarin 20 sigaretten, gaat ongeveer 11,10 euro kosten.

Definitieve prijs: Dit betaal je in 2024 voor een pakje peuken

Ben je meer van de shag? Dan ga je voor een pakje van 50 gram gemiddeld 24,62 euro neertellen. Dat zijn flinke bedragen. Is het voor rokers dan voordeliger om bij onze zuiderburen te gaan kijken? Die informatie hebben we ook voor je gecheckt.

Prijzen België

De federale regering bij onze zuiderburen gaat de bevolking ook flink uitknijpen. Per 1 januari wordt een pakje peuken twee euro duurder. Men probeert hiermee rokers af te schrikken en hen te motiveren om ermee te stoppen. Goedkoper bij onze zuiderburen? Veel zal het niet schelen.
Scroll naar boven