De winter is begonnen: Op deze plekken in Nederland grote kans op sneeuw

Het is zover: de eerste sneeuw van het seizoen is gevallen! In Zuid-Limburg, bijvoorbeeld in Kerkrade, lag gisterenavond een fijn laagje sneeuw. En dat is nog maar het begin, zegt Martijn Dorrestein van Buienradar. Deze week kunnen we meer sneeuw verwachten, zelfs meer dan in Limburg is gevallen.

Meer sneeuw op komst

Hoewel het morgen nog een natte en regenachtige dag wordt, vooral buiten het zuiden, verandert dat snel. Vanaf maandag is er weer kans op sneeuw. Overdag is het zo’n 5 graden, wat betekent dat we veel neerslag kunnen verwachten. In het westen valt er regen, maar hoe oostelijker je gaat, hoe groter de kans op natte sneeuw en zelfs op echte sneeuw.

Gladheid in het oosten

Voor liefhebbers van winterweer is het oosten van het land, zoals Overijssel, Drenthe of Groningen, de plek om te zijn. Daar kan de sneeuw even blijven liggen, al is dat waarschijnlijk van korte duur omdat de temperatuur boven nul blijft en de grond nog warm is.

Koudere dagen in het vooruitzicht

De rest van de week laat de zon zich wat meer zien, maar de kans op winterse buien blijft. Het wordt kouder dan normaal voor deze tijd van het jaar; we mogen blij zijn als het 5 graden wordt, terwijl 8 graden normaal is. ’s Nachts kan het licht vriezen, dus pas op voor gladheid.

Scroll naar boven