De vlag kan uit! Benzineprijs op laagste niveau dit jaar 🎉

Nu gaat het echt mis: Benzineprijs schiet omhoog

Hieperdepiep hoera. Automobilisten kunnen de vlag uithangen, want benzine tanken aan de pomp was dit jaar nog niet zo voordelig. Inmiddels ligt de prijs onder de 2 euro.

Tanken was dit jaar extreem duur geworden, onder meer door de oorlog in Oekraïne. Het hoogterecord lag op maar liefst 2,505 euro per liter. Dat was een flinke aanslag op het toch al steeds lager wordende budget waar de meeste huishoudens mee te maken hebben.

De vlag kan uit! Benzineprijs op laagste niveau dit jaar 🎉

Maar goed, na regen komt zonneschijn. De adviesprijs van benzine staat momenteel op 1,997 euro per liter. Diesel is wat duurder, die prijs staat op 2,007 euro.

Olie ook veel goedkoper

De reden achter de supergoedkope (relatief natuurlijk) benzine is de dalende olieprijs. Het klinkt heel gek, maar de reden hiervan is dat men inmiddels ‘gewend’ is aan de oorlog. En dat heeft steeds minder effect op de prijzen.

Nog even een leuk feitje: UnitedConsumers checkt sinds 7 november 2000 de prijs van een liter Euro95. De laagste prijs sinds die tijd was 1,049 euro op 13 december 2001. De hoogste prijs, 2,505 euro dus, werd gemeten op 8 juni dit jaar. Het consumentencollectief baseert zich op adviesprijzen van 5 grote oliemaatschappijen.