De tweede kinderen zijn volgens studie de herrieschoppers van het gezin

De eerstgeboren kinderen in een gezin zijn heel enthousiast over een studie in de Journal of Human Resources waarin staat dat ze waarschijnlijk slimmer zijn dan hun broers en zussen. Er is nu een andere studie die ervoor zorgt dat zij nog meer reden hebben om gelukkig te zijn.

Deze studie was in de vorm van een peiling op het internet van de Britse website Mum. Het toonde aan dat het middelste kind de kleinste kans heeft om favoriet van de ouders te worden.

Als dat onderzoek niet genoeg was om een ​​eerstgeboren kind te laten glimlachen, legt een andere studie uit 2017 de kers op de taart. Deze studie komt van Joseph Doyle, een econoom van het Massachusetts Institute of Technology. Volgens het rapport heeft het tweede kind meer kans zich te misdragen dan andere kinderen.

Het onderzoek van Doyle toonde aan dat tweede geboren kinderen, vooral jongens, opstandiger zijn dan hun broers en zussen. Duizenden broers in Europa en de Verenigde Staten deden mee aan deze studie. Volgens de gegevens hebben tweede geboren kinderen tot 40% meer kans hebben om in de problemen te komen op school. Ook hebben ze nog meer kans om in de problemen te komen met de wet!

Eén van de redenen waarom kinderen na de geboorte dit probleem kunnen ervaren, kan herleid worden naar de ouders. Social Science Correspondent Shankar Vedantam is van mening dat opvoedingsstijlen kunnen veranderen nadat het tweede kind is geboren.

“Een aantal studies hebben hiernaar gekeken. En ze hebben ondervonden dat eerstgeborenen op veel fronten vaak beter presteren dan tweede geborenen. Op alles, van opleidingsniveau tot testscores, IQ, lonen, zelfs arbeidsmarktresultaten. ”

“Een mogelijke verklaring heeft te maken met het effect van tijd en investering”, vervolgt Vedantam later in het gesprek. “Zoals vele andere eerdere studies hebben opgemerkt, krijgen eerstgeboren kinderen meestal de meeste aandacht van hun ouders. Een andere factor die misschien anders is, is dat de referentiegroep voor kinderen die voor het eerst en het tweede kind geboren worden, anders is. Oudere en jongere broers en zussen komen uit dezelfde familie, maar ze hebben verschillende leeftijdsgroepen in het begin van hun leven. ”

Herken jij dit terug bij jou in de familie? Of klopt dit juist helemaal niet? Laat het ons weten in de reacties!