De top 10 fruitsoorten die de meeste vitamine C bevatten

De top 10 fruitsoorten die de meeste vitamine C bevatten

Veel mensen met een snotneus en een pijnlijk keeltje grijpen naar citrusvruchten als remedie. Dergelijk fruit bevat namelijk lekker veel vitamine C. Maar waarom is vitamine C eigenlijk belangrijk? Dit artikel bevat de top 10 fruitsoorten met de meeste vitamine C.

Kort gezegd heeft vitamine C, of ascorbinezuur, de functie van antioxidant in het lichaam. Het is nodig voor de vorming van bindweefsel, de opname van ijzer en het in stand houden van de weerstand. Wannes Keulemans, plantenbiotechnicus en hoogleraar bevestigt dat er veel vitamine C in citrusvruchten zit.

Gezondheidsvoordelen van vitamine C

Heb je wel eens gehoord van de uitspraak ‘one apple a day keeps the doctor away’? Volgens Keulemans is die metafoor terecht. ”Het is niet zonder reden dat ze soms een groene en een rode kant hebben. Die rode kant is het resultaat van de werking van verschillende van die antioxidanten en meteen ook de reden waarom de rode kant in en onder de schil de meeste vitamine C bevat.”

”Al is die rode kleur geen indicatie voor de hoeveelheid vitamine C in andere fruitsoorten, want iedere fruitsoort zit weer anders in elkaar. In het algemeen kun je daarentegen wel stellen dat vitamine C een belangrijk verdedigingsmechanisme vormt voor fruit.” Waar die verschillen in hoeveelheden precies vandaan komen, is zelfs voor ons wetenschappers nog een raadsel”, benadrukt de plantenbiotechnicus.

Top 10 fruitsoorten met de meeste vitamine C

Natuurlijk vind je vitamine C niet alleen in fruit. Ook groenten zitten er vol mee. Onderstaand de top 10 fruit met de meeste vitamine C.

De top 10 fruitsoorten die de meeste vitamine C bevatten

 

Laat een reactie achter

Scroll naar boven