De storm die gisteren werd aangekondigd: komt die nog?

a lightning bolt striking over a city at night

Het weer in Nederland heeft de afgelopen dagen voor opschudding gezorgd. Het KNMI waarschuwde voor extreme weersomstandigheden, inclusief hagelstenen, onweersbuien en windstoten. Maar laten we eens kijken naar wat je kunt verwachten en hoe dit van invloed kan zijn op jouw plannen.

Wat is Code Geel?

Code Geel is een weeralarm dat wordt uitgegeven door het KNMI om mensen te waarschuwen voor mogelijk gevaarlijke weersomstandigheden. Dit kan variëren van felle onweersbuien tot zware windstoten. Op zondag geldt Code Geel voor een groot deel van Nederland.

Tijdsbestek van Code Geel

Vanaf 16.00 uur tot 21.00 uur zijn de meeste gebieden onderhevig aan Code Geel. Tijdens deze periode kunnen we verwachten dat er felle onweersbuien en windstoten tot 75 kilometer per uur optreden. Het precieze begin en einde van Code Geel kan echter variëren per regio, met starttijden ergens tussen 16.00 uur en 17.00 uur, en eindtijden tussen 20.00 uur en 21.00 uur.

Verwachting bijgewerkt

Eerder dacht men dat het noodweer al om 14.00 uur zou beginnen, maar nu lijkt het erop dat dit later zal gebeuren. Je kunt de exacte tijden voor jouw regio vinden op de website van het KNMI.

Weersvoorspelling

Volgens meteoroloog Amara Onwuka kunnen we wel wat regen verwachten, maar de meeste plekken zullen tot in de avond droog blijven. De temperatuur blijft rond de 14 graden.

Veiligheid bij Walibi

Of het nu hard gaat stormen of niet, pretpark Walibi neemt geen risico’s als het op veiligheid aankomt. Ze zullen attracties tijdelijk sluiten bij harde windstoten, regen, hagel of onweersbuien. Het is goed om te weten dat deze maand de Halloween Fright Nights in Walibi Holland plaatsvinden, en dit geldt ook voor deze zondag.

Flexibiliteit voor Halloween Fright Nights

Voor degenen die van plan waren om de Halloween Fright Night te bezoeken, maar zich zorgen maken over het weer, is er goed nieuws. Als je vanwege het weer besluit om niet te gaan, kun je je geld terugkrijgen. Dus je kunt met een gerust hart plannen maken, wetende dat jouw veiligheid en plezier voorop staan.

Scroll naar boven