De sneeuwbom gaat vallen: hier gaat het zometeen helemaal los

De sneeuwbom gaat vallen: hier gaat het zometeen helemaal los

Eindelijk is het vandaag zover: de langverwachte ‘sneeuwbom‘ zou moeten vallen en meteorologen door het hele land hebben de afgelopen dagen met hun neus op de weersvoorspellingen gezeten. De vraag is nu: gaat hij vallen?

Sneeuw Zuid-Limburg

Het antwoord daarop is JA, al is dat bommetje iets kleiner dan verwacht. Het zuiden van Nederland mag zich opmaken voor een flink pak sneeuw.

Landscape Photography of Snow Pathway Between Trees during Winter

In de provincie Zuid-Limburg kan in de heuvels tot wel vijftien centimeter sneeuw vallen. In de rest van de provincie zullen ze het moeten doen met vijf, tot tien centimeter. Voor de echte sneeuwpret moet je dus naar het zuidelijkste stukje van ons land.

In de rest van het land gebeurt er vrij weinig. Soms breekt het zonnetje zelfs nog even door. De temperaturen verschillen erg van elkaar. In Zuid-Limburg vriest het met -2 graden, terwijl de temperaturen in de rest van land rond het vriespunt komen te liggen.

 

Code geel

Het KNMI (Koninklijk Nederlands Meetinstituut) heeft desondanks code geel afgegeven voor het hele land. Omdat het in de afgelopen nacht gevroren heeft, is het spekglad op de wegen.

Code geel is van kracht tot 13.00 uur. Met name in het zuiden het land moet je goed oppassen vanwege het gladde wegdek en wordt opgeroepen om voorzichtig te rijden.

België

Bij onze zuiderburen staat meer sneeuwpret voor de deur. Zoals het er nu naar uitziet staat Wallonië een centimeter of tien te wachten, terwijl 15 tot 20 centimeter ook nog goed mogelijk is. In Wallonië heeft de Belgische versie van het KNMI dan ook code oranje afgegeven.

Scroll naar boven