De Pissbot 9000 plast bier wanneer jij er zin in hebt

pissbot 9000

De moderne tijd waarin wij leven kent geen grenzen. Internet, smartphones, tablets en ga zo maar door. Toch verbleekt dat alles als je het vergelijkt met de robot uit dit verhaal, gemaakt door een bekende YouTuber. Hij heeft het namelijk voor elkaar gekregen om een robot te ontwikkelen die op commando bier plast.

Pissbot 9000

Je leest het goed. De Pissbot 9000 is een zeer geavanceerde robot waarvan het enige doel is om jouw lege bekertje te vullen met het gele goud genaamd bier. Oké, de robot heet eigenlijk geen Pissbot, maar Spot, een creatie van Boston Dynamics.

Spot is van nature een wendbare en flexibele robot die op vier poten rondloopt. Spot kan tot 14kg aan apparatuur dragen en is 100% programmeerbaar. De YouTuber Michael Reeves was onder de indruk van Spot, en wist het voor elkaar te krijgen om het te kopen voor een schamele $75.000.

Bier plassen

In een 16-minuten durende video legt Reeves stap voor stap uit hoe hij het voor elkaar heeft weten te krijgen om een robot bier te laten plassen. Omdat hij gebruikt maakt van veel moeilijke termen, zullen wij het je in simpele taal uitleggen. Het gaat als volgt:

Hij bouwt in wezen een tuigje voor de robot (zoals hij noemt de ‘penis’), die is bevestigd aan een biertap. Reeves programmeerde daarna de sensoren op zo’n manier dat Spot bepaalde bekers kon herkennen. Nadat Spot er een heeft gedetecteerd, loopt hij eroverheen, plaatst zijn robotpenis boven de beker en tapt hij een heerlijk biertje voor je.

Teaching a Robot Dog to Pee Beer

Laat een reactie achter

Scroll naar boven