De paniek is groot bij de NPO: nieuwe talkshow Sophie & Khalid grote flop

De nieuwe talkshow Khalid & Sophie is nog geen succes gebleken, zo blijkt uit de nieuwe kijkcijfers. In de eerste week van het nieuwe programma keken weinig mensen.

Opvolgers

Dit kwam nadat het populaire programma De Vooravond van de buis werd gehaald, tot groot ongenoegen van de kijkers. De reden dat Fidan Ekiz en Renze Klamer werden gecanceld was omdat hun programma schijnbaar ‘niet urgent genoeg’ zou zijn geweest. Dit blijkt ook niet het geval te zijn van Khalid & Sophie.

Kijkcijfers

Voor een nieuwe talkshow spreken de cijfers weinig goeds uit. Met 372.000 kijkers was het op z’n minste teleurstellend te noemen. Sterker nog, de show viel buiten de kijkcijfer top 25. Toch waren de meningen niet mals. Zo spraken onder andere onderzoeksjournalist Kim van Keken enTalitha Muusse zich uit:

Van Keken zei er het volgende over; “Heus, ik wil met een frisse blik naar een nieuw programma kijken. Maar het wordt me echt niet makkelijk gemaakt als een talkshow vooral dient als een promoshow voor de rest van de omroep.” Talitha Muusse had er ook het nodige op te zeggen: “Dat betekent dat het echt paniek is bij de redactie, nog meer veilige keuzes is de gedachte ‘die doen het altijd leuk op tv’ en ‘vrijdagavond-gevoel’.”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven