De persconferentie vindt morgen plaats en de overheid overweegt een avondklok

De overheid zit eraan te denken om een avondklok met oud & nieuw in te voeren. Vandaag, morgen en overmorgen zijn er extra vergaderingen tussen de overheid en iedereen die betrokken is bij de huidige pandemie in Nederland. Ook denkt de overheid erover na om de kerstvakantie te verlengen en het sluiten van niet-essentiële winkels en hotels.

Al deze extra en strengere coronamaatregelen gaan ze morgen verder bespreken en niks staat nog vast. Wel denken wij dat de kans zeer groot is dat dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren. Ook hebben wij zojuist te horen gekregen dat de persconferentie waarschijnlijk morgen al zal plaatsvinden.

“Dat geeft wel echt de urgentie van het probleem aan” laat politiek verslaggever Frits Wester weten.

“Je wil niet dat er enkele dagen overheen gaan als je besloten hebt dat winkels dichtmoeten, want dan krijg je een stormloop op de winkels.”

Avondklok

De overheid wil misschien een avondklok met oud en nieuw invoeren zodat het vuurwerkverbod beter onder controle gehouden kan worden. Dit willen ze doen omdat de coronabesmettingen weer enorm toenemen (vandaag waren en bijna 10.000 nieuwe positieve coronatests).

Ze zijn ook het sluiten van winkels en hotels aan het overwegen omdat dit nu in Duitsland ook zo is. Hierdoor ontstaat er in Nederland ook een probleem omdat de Duitsers nu allemaal naar Nederland komen om winkelen.

Ook is de kans aanwezig dat de kerstvakantie wordt verlengt omdat studenten een grote bron van besmetting zijn op het moment en denken ze dat dit ook komt door de herfstvakantie.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven