De oorlog in Oekraïne is begonnen

Poetin tijdens zijn toespraak

Vannacht heeft Rusland Oekraïne binnen gevallen vanuit verschillende kanten. Vanuit verschillende grote steden worden bombardementen gemeld. Ook zijn er al dodelijke slachtoffers gevallen. Een diplomatieke uitweg lijkt dus niet meer mogelijk. Oekraïne roept het Westen op om ondersteuning te bieden in de vorm van wapens en strenge sancties tegen Rusland.

Poetin zou alleen de Donbas-regio binnenvallen

Eerder kondigde Poetin een operatie aan in Donbas. Opvallend is echter dat de aanvallen zich nu niet tot deze regio beperkt hebben. Biden kondigt op zijn Twitter-kanaal aan dat hij al met de president van Oekraïne gebeld heeft. Hij zou met Zelenski hebben besproken wat de vervolgstappen tegen Rusland zijn. Het lijkt erop dat het Westen nu inderdaad strenge sancties zal opleggen tegen Rusland.

Poetin roept Oekraïense soldaten op om wapens te laten vallen

Poetin heeft in zijn toespraak Oekraïense soldaten opgeroepen om hun wapens te laten vallen. Doen ze dat, dan zouden ze zonder problemen terug mogen keren naar hun families. Poetin geeft ook aan dat wie Rusland wil stoppen of het land of volk bedreigt, moet weten dat er onmiddellijk een reactie volgt. Hij geeft aan dat er consequenties zijn die de tegenpartij in zijn geschiedenis nog niet zal hebben meegemaakt. Rusland is volgens hem klaar voor iedere uitkomst.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven