De Jonge: Harde maatregelen voor mensen die zich NIET laten vaccineren

Het aantal besmettingen is weer aan het stijgen. Daarom komt het kabinet waarschijnlijk weer met nieuwe maatregelen. Dit doen ze om het aantal coronapatiënten te stoppen.

Niet-gevaccineerden

De kans is groot dat de mensen die niet gevaccineerd zijn extra maatregelen opgelegd krijgen. Hugo de Jonge zegt dat de ziekenhuisopnames in een rap tempo stijgen. Dit is eerder dan verwacht.

Het kabinet kan daarom niet anders dan extra maatregelen introduceren. We hebben dus maar heel even kunnen genieten van het oude vertrouwde.

Alle opties liggen op dit moment op tafel. “Er zijn geen makkelijke keuzes”, aldus de Jonge. Een ding is zeker, we kunnen de toegang tot zorg niet gaan ontzeggen voor de niet-gevaccineerden. “Dus of we moeten meer algemene maatregelen treffen die iedereen raken of toch specifieke regels instellen die niet-gevaccineerden beschermen”.

Zo’n 13 procent van de volwassenen is niet gevaccineerd. “Met name niet-gevaccineerde personen belanden in het ziekenhuis. Zij verdringen zorg voor anderen”.

Hugo de Jonge zegt: “Deze ongevaccineerde mensen lopen het grootste risico besmet te raken en zelf anderen te infecteren. Dus maatregelen moeten wel recht doen aan die analyse”.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven