De Hema blijft open voor rookworst, taart, babyspullen en koffie

Vanaf vandaag kun je gelukkig nog wel naar de Hema. Dit kan wel alleen voor eten en babyspullen, want die zijn essentieel. Vannacht heeft de Hema in een noodgang haar winkels omgebouwd tot een winkel waar je essentiële producten kunt kopen.

“We zijn de grootste banketbakker van Nederland. Het zou gek zijn als we dicht zouden gaan” zegt woordvoerder Frederike van Urk van de Hema. Hij heeft ervoor gekozen om toch de winkels te openen op basis van de nieuwe coronamaatregelen.

“Er stonden 2000 bestelde taarten vanochtend klaar om afgehaald te worden.”

Hema open tijdens lockdown

De meeste Hema’s blijven open en dit is in overleg gegaan met de branchevereniging en de overheid zegt de woordvoerder.

Ze hebben de Hema vannacht volledig verandert. Alle plekken waar niet-essentiële producten staan kan je nu niet bij komen.

“We verkopen alleen de essentiële producten zoals alles wat eetbaar is, koffie en thee en spullen voor jonge moeders en vaders.”

Denk aan dingen die je kunt eten en producten voor de baby. “Als je nu rompertjes moet gaan bestellen, dan duurt het te lang voordat je ze ontvangt” zegt hij. “We verkopen ook veel verzorgingsproducten. De verkoop daarvan werkt ontlastend voor de supermarkten en drogisterijen in de omgeving.”

“Loophole”

Het is niet de bedoeling dat mensen naar hun lol naar de Hema gaan: “Het zal er ook niet gezellig uitzien in de winkels, met die afgezette delen. Het worden geen vrolijke winkels. Maar je kunt wel een taart meenemen om de boel thuis op te vrolijken.”

De kleinere filialen van de Hema waar je geen eten kunt kopen zullen gesloten blijven.

“We willen niet de randjes van de wet opzoeken, maar we willen als verlichting dienen van supermarkten. Als het in de stad niet handig is om een winkel open te stellen, dan zullen we wellicht click-and-collectpunten maken: dan bestel je online en haal je het op in de winkel. Maar middelgrote Hema’s staan vaak in plaatsen waar niet zoveel winkels zijn.”

De verwachting is dat alle winkels vanaf morgen bezoekbaar zullen zijn:

“We zullen zo spoedig mogelijk publiceren waarvoor je wel naar de winkel kunt en voor welke productgroepen niet.”

Andere producten kun je gewoon online op Hema.nl bestellen.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven