De hel van Schiphol herhaalt: extreme wachttijden in meivakantie verwacht

rijen op schiphol

Tijdens de meivakantie worden reizigers op Schiphol geconfronteerd met drukte, vooral tijdens de piekuren. De grootste vertragingen worden verwacht bij de paspoortcontrole bij aankomst. De luchthaven verwacht grote drukte aankomende periode.

Drukte in meivakantie

De meivakantie zal naar alle waarschijnlijkheid grote drukte met zich meebrengen, vooral op donderdagen, vrijdagen en zondagen wanneer de vakantie volgende week begint. Op deze dagen worden ongeveer 80.000 reizigers verwacht, een stijging van 9,5 procent vergeleken met vorig jaar:

“Het zal misschien druk zijn voor de vertrekkende passagiers, maar het is te doen. Echter, de echte vertragingen zijn te verwachten bij de aankomst bij de Koninklijke Marechaussee,” licht een beveiligingsmedewerker op Schiphol toe. De Marechaussee Vereniging bevestigt dit: “Er zullen zeker rijen zijn.”

Weer extreme drukte op Schiphol: uren in de rij

Drukte in 2022

Na het chaotische jaar 2022 wordt deze vakantie gezien als een belangrijke test. Met een algemeen personeelstekort en een piek in vakantiegangers die allemaal tegelijk willen reizen, zijn de uitdagingen groot, aldus een woordvoerder van de Marechaussee Vereniging.

Schiphol heeft onlangs een campagne gelanceerd met tips om wachttijden te verminderen: draag lage schoenen, lichte kleding en beperk de hoeveelheid handbagage. In voorgaande jaren waren er regelmatig lange rijen door een tekort aan personeel bij de Marechaussee. Soms strekten de rijen zich zelfs uit tot in de winkelgebieden achter de douane.

Mensen urenlang in de rij op Schiphol:

Deze periode zal een belangrijke test zijn voor de komende zomervakantie, volgens Maarten Stienen, operationeel directeur van KLM, tijdens een interne webcast: “We verwachten dat het bij momenten erg druk zal zijn. We vragen passagiers om zoveel mogelijk vooraf en thuis te regelen, wat tijd zal schelen op Schiphol,” voegt een woordvoerder van KLM toe.

Wil jij meer van onze verhalen lezen? Dan willen we je vragen om een reactie achter te laten op onze Facebookpagina! Jouw mening betekent namelijk alles voor ons.

Scroll naar boven