Vandaag is het zo ver. Er zijn ontzettend veel uitnodigingen op de post gedaan en vooral mensen die in verpleeghuizen werken zullen via hun baas een uitnodiging krijgen om een vaccinatie te krijgen tegen het coronavirus. Vanaf 8 januari zullen mensen worden gevaccineerd en dit zal gebeuren in Houten, Veghel en Rotterdam.

Op 11 januari zullen de regio’s Amsterdam, Drenthe en Haaglanden aan de beurt zijn en de zal vanaf 15 januari volgen. Vanochtend vanaf 8.00 is er een plek geopend waar je naartoe kun bellen en dat heet GGD GHOR. Als je hiernaar toe belt kun je een afspraak maken voor de vaccinatie. Ze zijn zeven dagen per week bereikbaar van 8 uur ’s ochtends tot 8 uur ’s avonds.

BEKIJK OOK  Belgische politie gaat met drones afhaalbestellingen en vuurwerk volgen op oudjaar: gaat dat te ver?

De overheid heeft een bepaalde volgorde bedacht en die is als volgt: eerst zal het personeel in verpleeghuizen worden gevaccineerd. Vervolgens de inwoners van de verpleeghuizen. Werk je bijvoorbeeld bij de eerste hulp? Of die je acute zorg? Ook dan word je zo snel mogelijk ingeënt. Dit gaat ook om mensen die bijvoorbeeld voor de ambulance werken.

Ook huisartsen staan op de eerste plek om een vaccin te krijgen.

In Groot-Brittannië er is veel gebeurd. Daar heeft iemand het eerste vaccin van AstraZeneca en University of Oxford gekregen.

Ga jij je laten vaccineren? Laat het weten door hieronder op reacties te klikken.


Trendnieuws reacties

Welkom bij Trendnieuws! Hier kan je je mening geven over dit artikel. Houd het a.u.b netjes!