De 19-jarige Ayoub verliest zijn baan en studie na het gooien van een baksteen naar een politiebusje. Ook moet hij twee maanden onvoorwaardelijk de gevangenis in. Vorige week waren er veel rellen in Nederland omdat een bepaalde hoeveelheid mensen het niet eens zijn met de huidige coronamaatregelen, en dan met name de avondlok.

Heftige beelden van de rellen

Demonstraties

Op het moment dat de avondklok werd ingevoerd braken er vrijwel direct veel rellen uit in Nederland. Het begon allemaal op het Museumplein in Amsterdam en vervolgens was Eindhoven aan de beurt. Daarna namen meerdere steden het idee over en deze rellen duurden ongeveer drie avonden tot alles weer eenbeetje rustig was.

Nu worden er steeds meer mensen opgepakt die mee hadden gedaan aan de rellen en daar zit de 19-jarige Ayoub ook tussen. Ayoub moest voorkomen en ook zijn advocaat was daar bij. De advocaat zegt in een verklaring dat Ayoub heel veel spijt heeft en dat hij direct toegaf dat hij een steen naar een politiebusje had gegooid.

Ayoub uit Den Haag

Ayoub zou normaal een taakstraf van 60 uur moeten krijgen volgens zijn advocaat maar heeft nu 2 maanden cel gekregen. Zijn advocaat zegt dat hij een strengere straf krijgt omdat de overheid wil laten zien dat dit soort dingen niet mogen gebeuren.

BEKIJK OOK  Man (61) laat zichzelf 87 keer vaccineren tegen corona, Rode Kruis doet aangifte

Ze willen dus een voorbeeld van de consequenties geven. De advocaat zegt dus dat de rechter geen rekening heeft gehouden met de situatie van Ayoub want door deze straf raakt hij zijn baan kwijt maar kan hij ook niet aan zijn nieuwe studie beginnen.


Like it? Share with your friends!