Davy (9) mag niet meer met zijn vriendjes voetballen, club vindt dat hij ‘geen talent’ heeft

Voetballertje (9) kapot van verdriet nadat club hem vertelt dat hij 'geen talent' heeft

De 9-jarige Davy Crombez is dol op voetbal en speelde tot voor kort bij het Belgische Sassport Boezinge, een amateurclub. Toen hij moest overgaan naar de -10-jarigen, kreeg hij van de leiding te horen dat hij geen talent heeft.

Gebroken hart

De mededeling brak Davy’s hart. De jongen wilde niets liever dan lekker voetballen met zijn vriendjes en dat is hem nu ontnomen. Hij heeft besloten helemaal te stoppen met voetballen. Melanie Carmerlynck vertelt tegen Het Laatste Nieuws dat ze aanvankelijk te horen kreeg dat er geen plek in het team was. ”Dat vond ik meteen vreemd, want ik had Davy al met succes ingeschreven.”

”We weten dat Davy niet het grootste voetbaltalent is”, vervolgt Melanie. ”Maar hij kan wél voetballen. Dat hij niet samen met zijn vrienden mocht ‘overgaan naar het volgende jaar’, vonden we heel erg. Maar ook de manier waarop de club heeft gecommuniceerd, was dus beneden alle peil. Het was trouwens niet de trainer die het ons verteld heeft, die zat er verveeld bij.”

Davy (9) mag niet meer met zijn vriendjes spelen, voetbalclub vindt dat hij geen talent heeft

Darten

De ouders van Davy hebben een klacht ingediend bij de voetbalbond, maar Davy zelf heeft uiteindelijk besloten dat hij er klaar mee is na hoe hij is behandeld.

Het jongetje heeft inmiddels ook nieuwe passie gevonden. Toen zijn vader afgelopen zomer naar het WK Darts keek, werd hij verliefd op de sport. Zijn ouders kochten een dartbord en Davy oefent inmiddels dagelijks. Op zijn pijlen staat de naam van Michael van Gerwen, zijn idool.

Scroll naar boven