David wint 35 miljoen in de loterij, maar krijgt het geld niet

David en zijn vrouw Edwina winnen 35 miljoen in de loterij, maar krijgen geen cent

De Britse Edwina en David Nylan waren door het dolle heen toen ze dachten de megajackpot van in totaal 35 miljoen pond te hebben gewonnen. Na een belletje naar het hoofdkantoor van de loterij zitten de twee compleet in zak en as: ze krijgen geen cent.

Onvoldoende saldo

Het koppel had de zes winnende nummers allemaal correct voorspeld en was vanzelfsprekend in jubelstemming. Ze waren zelfs al plannen aan het maken wat te doen met het geld, dat hun levens voor altijd zou veranderen. Alles leek in orde, tot men vanuit de loterij vertelde dat ze niets kregen.

De twee spelen al jaren mee met de Camelot-loterij. Ze waarderen hun loterijrekening altijd netjes op en spelen standaard mee met een lot van twee pond.

David en zijn vrouw Edwina winnen 35 miljoen in de loterij, maar krijgen geen cent

Edwina, een oma van zeven kinderen, probeerde dit keer ook een lot te kopen, maar kreeg de melding dat er onvoldoende saldo op de loterijrekening stond.

Het koppel waardeerde daarop op en kocht een lot met de nummers  01 – 02 – 04 – 19 – 28 – 41. De mobiele app bevestigde vervolgens de aankoop en alles leek in kannen en kruiken. De daaropvolgende dag werden de zes winnende nummers via televisie bekendgemaakt.

Transactie niet gelukt

Edwina en David hadden ze alle zes goed en vierden feest. Maar niet lang daarna ging het fout. ”Ik opende mijn account en zag daar geen lot staan. Ik belde daarop naar de klantenservice van Camelot en de medewerker gaf aan dat wij geprobeerd hadden het lot met deze nummers te kopen, maar dat de aankoop niet voltooid was omdat we maar 60 cent op de rekening hadden staan.”

”Ik zei dat onze app de dag daarvoor liet zien dat we het lot wel hadden, maar Camelot zei dat er geen enkel bewijs van de transactie was.”

David en zijn vrouw Edwina winnen 35 miljoen in de loterij, maar krijgen geen cent

‘We krijgen niets’

”Ons werd verteld dat we geprobeerd hadden om op te waarderen, maar dat dat niet gelukt was door een fout in het systeem. Normaal gesproken krijg je een e-mail als je opwaardeert, maar omdat het zo druk was rond de kerstdagen had ik daar ook niet naar gekeken.”

De loterij vindt het erg vervelend voor Edwina en David, die nog wel de belofte hebben gekregen dat er wordt onderzocht of het aan de zijde van de loterij is misgegaan.

”Maar we hoeven er vermoedelijk niet op te rekenen. Had ik het maar gecheckt, dan waren we nu 35 miljoen rijker geweest.” Het echtpaar heeft inmiddels besloten om door te spelen bij de loterij en probeert de teleurstelling een plekje te geven. ”Het doet ons veel verdriet.”

Scroll naar boven