David (41): ”Mijn nieuwe partner heeft mijn dochter uit huis gegooid”

David (41): ''Mijn nieuwe vriendin heeft mijn dochter uit huis gegooid''

Wanneer ouders besluiten om uit elkaar te gaan, is dat voor kinderen vaak ontzettend moeilijk. Laat staan wanneer er nieuwe partners in het spel komen. Dan is het maar de vraag of het botert tussen kinderen en de nieuwe partner.

David (41) heeft dat aan de lijve ondervonden. Hij had een mooi en vrolijk gezin met drie kinderen. Maar alles veranderde toen zijn toenmalige vrouw achter zijn rug om de lakens deelde met een andere man en daar uiteindelijk ook mee samen ging wonen.

Therapie

”Ik had het daar heel lastig mee en kon niet meer normaal functioneren. Ik was emotioneel aan mijn einde en ben er toen niet genoeg geweest voor de kinderen.

”Achteraf werd ik me daar pas van bewust en daar schaam ik me tot op de dag van vandaag nog heel erg voor.”

”Om mezelf weer te kunnen worden, heb ik meerdere therapieën ondergaan. Eén van mijn kinderen kreeg een beurs om in het buitenland te studeren, dus hij was al vrij snel vertrokken.

”Mijn oudste dochter ging studeren en ging op kamers. Mijn jongste dochter had het waarschijnlijk ‘t moeilijkste.

”Zij zat in het laatste jaar van het Gymnasium en had veel moeite met de nasleep van de scheiding. Haar moeder verhuisde naar een andere provincie.”

”Maar zij wilde graag op haar vertrouwde school het eindexamen doen. Ook al hadden we vaak onenigheid, ze kwam toch bij mij wonen.”

Nieuwe vriendin

Na een tijdje leerde ik een leuke dame kennen en ze kwam bij ons in huis wonen. Helaas konden mijn vriendin en dochter totaal niet met elkaar overweg.”

”Het vervelende hieraan was dat ik er tussenin zat. Ik was erg lang verdrietig geweest en nu was ik eindelijk weer verliefd.”

”Natuurlijk zullen mensen zeggen dat je dochter belangrijker is dan een nieuwe vriendin, maar door haar puberende gedrag was het soms lastig om haar te verdedigen.”

”Mijn vriendin draaide vaak nachtdiensten en sliep overdag. Mijn dochter was dan thuis en besloot om harde muziek op te zetten, dat soort dingen.”

”Als ik er wat van zei dan ontaardde dat weer in discussies en eerlijk gezegd greep me dat enorm aan.”

Dochter naar hotel

”Vorig jaar november moest ik weg voor mijn werk. Ik was bezig aan een mooi project voor de expo in Dubai, dus ik moest daar week week zijn.

”Op dag vijf werd ik ineens gebeld door mijn dochter, die in alle staten was. Huilend vertelde ze me dat mijn vriendin haar uit huis had gezet.”

David (41): ''Mijn nieuwe vriendin heeft mijn dochter uit huis gezet''

”Mijn vriendin had wat spullen van mijn dochter verzameld en die buiten gezet. Toen mijn dochter buiten ging kijken werd de deur op slot gedraaid en zou mijn vriendin haar vanachter het raam hebben uitgelachen, waarna de gordijnen dicht gedaan werden.”

”Daarop heb ik maar een hotel geboekt voor mijn dochter. Vervolgens heb ik de telefoon gepakt en mijn vriendin gebeld om te vragen wat er was gebeurd.”

”Zij was niet voor rede vatbaar en vertelde me heel koeltjes dat ik maar moest kiezen. Ik ben er in eerste instantie niet op ingegaan.”

‘Je moet kiezen’

”Toch heb ik meteen een vlucht geboekt, waarna in naar het hotel ging. We hebben urenlang gesproken en daarna ben ik naar huis gegaan.”

”Mijn dochter is dan wel een onredelijke puber, maar ik krijg het niet over mijn hart om mijn dochter uit huis te zetten.

”Bovendien denk ik dat wanneer je echt om iemand geeft, je diegene nooit zal laten kiezen tussen jezelf en je kind.”

”Tot op de dag van vandaag weet ik nog steeds niet wat er is gebeurd tussen die twee, maar ik weet wel dat ik de juiste keus heb gemaakt.”

Nabeschouwing Trendnieuws: Dit artikel is eerder verschenen op onze website. In sommige gevallen herplaatsen wij een artikel uit ons archief, omdat het bizar, leuk, of opmerkelijk is.

Scroll naar boven