Dave (51) trouwde met Svetlana (22): ”Ze heeft me gewoon gebruikt”

Dave (51) trouwde met Svetlana (22): ''Ze heeft me gewoon gebruikt''

De 51-jarige Dave ging vier jaar geleden op vakantie naar Rusland, waar hij stapelverliefd werd op de pas 18-jarige Svetlana. Eenmaal terug in Nederland kon Dave nergens anders meer aan denken. Hij wilde zo snel mogelijk trouwen en dus regelde hij een visum. Maar van een droomhuwelijk is totaal geen sprake.

Meteen verliefd

”Toen ik Svetlana voor het eerst zag was ik meteen verliefd”, aldus Dave. ”Ik was alleen op vakantie naar Moskou en op de laatste dag werd ik op straat aangesproken door haar. Ze zei dat ze me erg knap vond en wilde graag iets met me drinken. Destijds kwam ik net uit een scheiding, dus ik stond wel open voor een nieuwe liefde.”

”We hadden een leuke avond samen en hebben nummers uitgewisseld. De volgende dag ben ik terug naar Nederland gegaan en al snel zaten we de hele dag met elkaar te appen. Ze vertelde me dat ze een gezin met me wilde opbouwen en bij mij wilde komen wonen.”

”Ik heb alles in het werk gesteld om haar naar Nederland te halen en dat is uiteindelijk gelukt. We trouwden binnen een jaar en waren erg gelukkig. Maar tien maanden na het huwelijk begon Svetlana zich opeens anders te gedragen. Het leek net of ze geen interesse meer in mij had.”

Ruzies

Er ontstaan steeds meer ruzies en Dave vraagt zich af waar hij aan begonnen is. ”Ze was altijd weg met Russische vrienden die ze hier had leren kennen. Bovendien gebeurde er tussen de lakens ook niets meer. Op gegeven moment wilde ze met me praten en toen kwam het hoge woord eruit: ze voelde niets meer en wilde scheiden. Ik heb nog geprobeerd haar op andere gedachten te brengen, maar haar besluit stond vast.”

Verraden

Dave, die een visum voor Svetlana regelde, voelt zich verraden. Hij trouwde in gemeenschap van goederen en Svetlana wil het onderste uit de kan halen. ”Ik voel me gebruikt door haar. Ik dacht dat we samen een gezin konden starten en ze wilde ook graag kinderen. Nu ben ik weer alleen.”

Scroll naar boven