Dave (35) organiseert in dezelfde week bruiloft en uitvaart voor zijn vrouw

Dave (35) organiseert in dezelfde week bruiloft en uitvaart voor zijn vrouw

Soms kom je verhalen tegen op internet, waarvan je simpelweg een brok in je keel krijgt omdat ze je zo erg aangrijpen.

Het verhaal van de Ierse Dave McLoughlin (35) en zijn partner Michelle Crowe (33) is hier een hartverscheurend voorbeeld van.

De twee waren in totaal 19 jaar samen. Ze ontmoetten elkaar toen ze tieners waren en leken een leven vol geluk tegemoet te gaan.

Ziek

Maar op een dag slaat het noodlot toe. Michelle bevalt van een doodgeboren kindje en verliest vervolgens haar ouders in 6 maanden tijd.

In de jaren daarna krijgen ze nog twee kinderen: Cillian van 13 en Oisin van 14 maanden. In september vorig jaar krijgt het leven van het gezin een drastische wending.

Michelle meldt zich met klachten bij de dokter, die haar doorstuurt naar het ziekenhuis. Uit tests blijkt dat Michelle een zeer aggresieve vorm van borstkanker heeft.

Ze ondergaat chemotherapie en laat in februari van dit jaar een borst amputeren, maar het mag niet baten. De ziekte keert verwoestend terug.

Huwelijk

Dave en Michelle hebben er altijd van gedroomd om elkaar het jawoord te geven. Dat doen ze uiteindelijk in het ziekenhuis, vijf dagen voordat Michelle heengaat.

Gebroken hart

Dave’s hart is vanzelfsprekend gebroken. Hij heeft een zeer emotioneel eerbetoon online gezet voor zijn vrouw:

”Ze was klein en bescheiden, maar ze had het grootste hart ter wereld – ze had zoveel liefde voor zoveel mensen en zei nooit iets onaardigs over iemand.”

”Ze zou er in een oogwenk voor je zijn als je haar om 5 uur ’s ochtends zou bellen, maar bovenal was ze mijn beste vriendin van de hele wereld.”

”Ze heeft een gat achtergelaten dat nooit zal worden gevuld. Zolang ik leef, zal ik nooit op dezelfde manier naar iemand kijken als naar Michelle. Hoe erg het ook werd, we hadden altijd elkaar.”

Dorp roze

In het dorp waar het koppel woont, is veel verdriet. Buurtbewoners hebben op de dag van de uitvaart het volledige dorp roze gemaakt, de lievelingskleur van Michelle.

Scroll naar boven