Danny de Munk openhartig na beschuldigingen van overschrijdend gedrag

Danny de Munk in gesprek met De Telegraaf

Danny de Munk heeft in een interview met weekblad Story te kennen gegeven dat de beschuldigingen van seksueel misbruik een grote impact op zijn persoonlijke leven hebben gehad: “Ik praat niet meer over anderen. Het leidt alleen maar tot een kettingreactie, dus ik doe er goed aan om gewoon niks te zeggen,” onthult hij in een openhartig gesprek.

Geen vrienden gekost

Wat betreft zijn sociale kring, verzekert Danny dat de controverse hem geen vrienden heeft gekost. “Vriendschappen komen en gaan, dat is een onderdeel van het leven,” legt hij uit, waarbij hij benadrukt dat zijn vrouw, dochter en zoon zijn ware steunpilaren zijn.

De zanger uit ook zijn frustratie over de publieke opinie. “Je wordt in Nederland al snel figuurlijk aan de schandpaal genageld,” stelt hij. Hij gelooft dat bepaalde berichtgeving een significante invloed kan hebben. “Het medialandschap is explosief veranderd. Zelfs een onschuldige gebeurtenis kan uitmonden in een schandaal. En dan ligt de bewijslast bij mij. Het internet is in deze een riskant platform.”

Beschuldigingen uit 2022

In 2022 werd er door een vrouw aangifte gedaan tegen Danny de Munk wegens een incident dat vijftien jaar eerder zou hebben plaatsgevonden, ten tijde van zijn betrokkenheid bij de musical Ciske de Rat. Terwijl de zanger de beschuldiging ontkende en toegaf slechts een kus te hebben uitgewisseld met de vrouw, bestempelde hij de aangifte als ongegrond en diende hij een tegenklacht in.

Het onderzoek naar de verkrachtingszaak tegen Danny leidde tot de conclusie dat er onvoldoende bewijs was voor een vervolging, volgens de justitiële autoriteiten.

Tijdens de rechtszaak kon de Munk zijn emoties amper onder controle houden. Bekijk het fragment hier:

Scroll naar boven