Danielle (51) draagt geen bikini meer op het strand, is bang voor gluurders

Danielle (51) draagt geen bikini meer op het strand, is bang voor gluurders

Den Haag lanceert deze zomer een speciale campagne, genaamd#gedraagje, om straatintimidatie tegen te gaan. Uit onderzoek is gebleken dat zo’n 45 procent van de vrouwen in de hofstad wel eens slachtoffer is geweest van bijvoorbeeld naroepen, fluiten en/of sissen.

De 51-jarige Danielle Harkx kan hier helaas over meepraten. Elk jaar vreest zij tropische temperaturen, want ”dan begint het weer”. Ze doelt hiermee op het lastigvallen van vrouwen, een tafereel dat volgens Harkx schering en inslag is op het strand in Scheveningen.

Meermaals per dag

De vijftiger stelt het zelf ”meermaals per dag” te ervaren. Laatst bijvoorbeeld, bij een onschuldige duik in de zee. ”Een man kwam veel te dicht naast me zwemmen. Heel vervelend.” Harkx wist aan de man te ontkomen door uit zee te rennen en er ergens anders weer in te duiken.

Wat helaas niet lukte was het afwimpelen van de priemende ogen van de man. Ze besloot zichzelf te hullen in een sarong en op die manier het strand te verlaten.

‘Ik wil je neuken’

Toen ze over de boulevard liep, werd ze helaas wederom slachtoffer. Iemand zei tegen haar: ”Ik wil je neuken, want je ben toch al nat.”

Danielle (51) draagt geen bikini meer op het strand, is bang voor gluurders

Hier is Danielle zo erg van geschrokken, dat ze ter plekke bevroor en geen woord meer wist uit te brengen. ”Normaal ben ik niet op mijn mondje gevallen, maar ik had geen woorden meer. Het was zo bedreigend. Ik kon het niet van me af laten glijden. Nog steeds is dat moeilijk.”

Maatregelen

Harkx zegt zich tegen De Stentor enorme zorgen te maken. ”Nu ben ik het, maar ik heb ook een dochter van net 13. Zij mag van mij niet meer alleen naar het strand, nota bene onze achtertuin.”

De geboren Scheveningse treft zelfbeschermingsmaatregelen wanneer ze het strand bezoekt. Ze draagt geen bikini meer, maar bedekt zichzelf volledig. Als ze uit het water komt, trekt ze direct een badponcho aan met een grote capuchon. ”Ik heb er gewoon geen zin meer in.”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven