Daniëlle (44) weegt 160 kilo: ”Niet mijn schuld”

Daniëlle (44) weegt 160 kilo: ''Niet mijn schuld''

Het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) heeft becijfers dat het aantal mensen met obesitas in veertig jaar bijna verdrievoudigd is. Niet best natuurlijk. Inmiddels weegt 16 procent van de mensen boven de 20 jaar te veel.

Daniëlle weegt 160 kilo

En dat is schrikbarend. Iemand die hierover mee kan praten is de 44-jarige Daniëlle Heijmans uit Zoetermeer. Ze weegt nu 160 kilo en geeft in een interview aan De Telegraaf aan hoe zwaar dat soms is.

Voor de meeste mensen is ‘dik’ een scheldwoord. Daniëlle vindt van niet. ”Dat is wat ik ben. Net zoals iemand lang, of groot is.” Daniëlle is naar eigen zeggen haar hele leven al dik. ”Als kind ben ik al dik geboren. In de puberteit is het toegenomen.”

Daniëlle (44) weegt 160 kilo: ''Niet mijn schuld''

Daniëlle heeft een eigen YouTube-kanaal. Hierop vertelt ze over haar leven en hoe het is om dik te zijn. ”Je kan een prima leven leiden als je dik bent. Het stigma hangt er natuurlijk heel zwaar op. Als je op social media kijkt zie je altijd erg slanke mensen. Daar staan weinig mensen zoals ik.”

‘Niet mijn schuld’

Heijmans krijgt vaak te horen dat ze door haar eigen schuld zoveel weegt. ”Ik heb een chromosoom-afwijking en die zorgt ervoor dat de hormoonhuishouding rondom spijsvertering en hoe je lichaam omgaat met eten bij mij anders is dan bij de meeste mensen.”

Daniëlle is in haar video’s heel vaak etend te zien. De verslaggever van De Telegraaf vraagt of dat wel de bedoeling is. ”Ik moet ook gewoon eten en ja, ik eet ongezonde dingen. Maar ook wel gezonde dingen. Iedereen doet dat. Je hoeft niet alleen maar sla te eten.”

Ze blijft erbij dat er ‘iets’ niet goed werkt in haar lichaam. ”Ik heb medicijnen geprobeerd, een koolhydraatarm-dieet heb ik ook geprobeerd. Iedere keer als ik probeer af te vallen, komt het er alleen maar bij. Dus ik probeer nu een normaal leven te leiden.”

Scroll naar boven