Daniel zegt zijn baan op, maar krijgt geen uitkering: ”Ik heb niets meer te eten”

Daniel zegt zijn baan op, maar krijgt geen uitkering: ''Ik heb niets meer te eten''

Sommige mensen hebben het wiel niet uitgevonden, zeg maar. Ene Daniel kan daar helaas over meepraten en dat doet hij ook. In het televisieprogramma Lief Gebaar op KRO-NCRV vertelt hij momenteel geen werk maar ook geen geld te hebben.

Mentale gezondheid

Daniel vertelt dat hij zijn baan opzegde vanwege zijn ‘mentale gezondheid’. Wat hij daar precies mee bedoelt is niet helder, maar hij is in elk geval ‘even niet in staat’ om te werken.

De jongeman dacht dat hij zijn handje kon gaan ophouden bij het UWV, maar kwam van een koude kermis thuis. Hij krijgt geen uitkering. Geen Wajong, geen WW en ook geen bijstand. Dat komt doordat hij zijn baan zelf heeft opgezegd. En dus ontvangt hij niets.

Dat vindt Daniel niet leuk. De presentator van het programma Lief Gebaar vraagt hem hoe hij dan moet rondomen als hij niets krijgt. Daarop zegt hij:

Niets eten

”Dat is de vraag. Ik probeer dus dingen te verkopen. Het klinkt heel erg, maar ik probeer ook minder te eten om zeg maar nog een beetje financieel redzaam te zijn. Om in ieder geval mijn huur te kunnen betalen.”

De presentator vraagt daarop of er wel eens dagen zijn dat Daniel niets eet. ”Ja, soms slaap ik gewoon en dan denk ik: ik moet maar gewoon gaan slapen, dan kijk ik morgen wel of er wat te eten valt.”

”En wanneer heb je voor het laatst gegeten?” Daniel antwoord dat dat vandaag was, omdat een vriendin van hem toevallig jarig was: ”Bij haar mocht ik taart eten. Maar dat is ook het enige dat ik te eten heb gehad.

Nieuw werk?

Het is niet bekend hoe lang Daniel het nog uit kan houden. Wij schatten in dat zijn mentale gezondheid nog veel verder achteruit gaat als hij straks helemaal geen geld meer heeft.

Scroll naar boven