Dame maakt 1 maand lang foto’s van mannen die haar lastigvallen

Veel vrouwen maken het vaak mee dat mannen naar ze fluiten, commentaar geven op hun uiterlijk of om aandacht vragen. Niet alleen worden dit soort ordinaire taferelen uitgevoerd door bouwvakkers, maar ook door anderen. Dit heeft de Nederlandse Noa Jansma (20) laten zien toen ze een maand lang foto’s heeft gemaakt van mannen die haar lastig vielen.

(Bijna) alle vrouwen hebben er een hekel aan om nagefloten te worden op straat, zo ook Noa. Ze woont in Amsterdam en studeert daar ook, maar wordt regelmatig nagefloten door verschillende onbekende mannen. Noa was het zo zat, dat ze besloot in te grijpen. Één maand lang heeft ze verschillende selfies gemaakt met de lastpakken die het nodig vonden om haar lastig te vallen. Vervolgens heeft ze dit allemaal op Instagram geplaatst.

noa wordt lastiggevallen

Met de foto’s laat ze zien hoe vervelend het kan zijn om over straat te lopen en nergens met rust gelaten te worden. Haar experiment is nu opgepakt door verschillende mediabedrijven en wordt nu gedeeld door heel Nederland. Bekijk de foto’s hieronder:

View this post on Instagram

#dearcatcallers The classic

A post shared by dearcatcallers (@dearcatcallers) on

View this post on Instagram

Mmmmmm beautiful sweet girl #dearcatcallers

A post shared by dearcatcallers (@dearcatcallers) on


Wat vind jij van de foto’s? Begrijp jij haar frustratie of vind je dat ze (een beetje) overdrijft?! Laat het weten in de reactie!