Dame laat zien hoe iedereen ‘genadeloos belazerd’ wordt in de supermarkt

Dit is momenteel de allerduurste supermarkt in ons land

De prijzen in Nederland blijven maar stijgen. Je merkt het aan je energiefactuur, aan de benzine en ook in supermarkten. Maar dat je genept wordt waar je bij staat? Dat vinden we in Nederland niet zo tof. Nu laat een dame een opmerkelijk filmpje rondgaan op het internet.

Echt goedkoop?

Zoals gezegd stijgen de prijzen hard. Voor veel mensen is het leven tegenwoordig ontzettend duur. De rekeningen worden steeds hoger, en steeds meer mensen kunnen de eindjes nog maar net aan elkaar knopen.

De laatste tijd krijgen supermarkten veel kritiek. We hebben al gezien dat de Consumentenbond meerdere supermarkten heeft berispt, vanwege sjoemelen met aanbiedingen. Zo is gebleken dat klanten aan de kassa meer moeten betalen dan is aangegeven.

Er is sowieso ontzettend veel concurrentie tussen supermarkten. De Albert Heijn wil graag dat je bij hen komt winkelen en de Jumbo bijvoorbeeld links laat liggen.

Dame laat zien hoe iedereen genadeloos belazerd wordt in de supermarkt

Daarom word je flink gelokt met mooie aanbiedingen. Of je echt goedkoop uit bent? Wel, in onderstaande video laat iemand zien hoe een Jumbo-filiaal voor flinke prijsstijgingen zorgt.

Groente en fruit

Sommige supermarkten willen graag zo veel mogelijk winst maken. De directeur heeft een vette bonus nodig, en dus wordt er vanalles uit de kast getrokken.

Wanneer je groente en fruit koopt, moet je dat natuurlijk zelf afwegen. Je legt het product op een weegschaal, zoekt naar de juiste soort en klikt op ‘bon’.

Plastic kapje

Mensen die niet beter weten, tikken op de groene knop ‘bon’ en gaan tevreden verder. Maar deze vrouw is vroeger uit bed gekomen, en merkt op dat er een plastic kapje over de weegschaal is geplaatst. Als ze die er vervolgens af haalt en het fruit opnieuw weegt…

Met het plastic kapje over de weegschaal kosten de bananen 2,09 euro. Wanneer de vrouw het kapje eraf haalt, kosten ze 1,76 euro. Dat is een verschil van 0,31 cent. Volgens de vrouw belazert Jumbo hier de boel. Ze sommeert mensen om goed op te letten. Maar klopt dat eigenlijk wel?

Nu zou je simpel kunnen nadenken. Voordat de bananen op de weegschaal lagen, stond de teller op nul en niet op 0,31 cent. Toch?

Want dan zou er sprake zijn van nepperij. Of je door het kapje te verwijderen juist bezig bent met de boel te flessen, is een betere vraag. In theorie zou je dan namelijk een lagere prijs betalen dan is aangegeven. De meningen zijn flink verdeeld en het filmpje gaat het hele internet over.

Wat vind jij? Laat het weten in de reacties op Facebook en deel dit bericht zodat we nog meer mensen dit kunnen lezen

Scroll naar boven