Dakloze man bevriest bijna en smeekt om slaapplek bij asielhotel, wordt weggestuurd

Dakloze man bevriest bijna en smeekt om slaapplek bij asielhotel, wordt weggestuurd

Tot verbazing van lokale inwoners besloot de gemeente Den Haag afgelopen weekend om 100 tot maar liefst 120 nieuwe Nederlanders uit ter Apel over te plaatsen naar Kijkduin.

Gratis hotel

Daar kunnen ze heerlijk genieten van de luxe van een hotel. De gemeente stelt dat ze dat ook wel hard nodig is, omdat zij anders op het gras moeten slapen.

En dat is natuurlijk onacceptabel. De barmhartige gemeente aarzelde dan ook geen moment en kwam direct in actie. De nieuwkomers mogen gratis verblijven in een luxe hotel in Kijkduin.

En luxe is het zeker. De ‘gevluchte’ gasten hebben heerlijke tweepersoonsbedden, gratis WiFi en mogen aanschuiven bij een open buffet.

Richard de Mos, politicus die de partij Belang voor Nederland vertegenwoordigt, is hier niet blij mee. Hij kan er met zijn gedachte niet bij dat dit gebeurt.

Woede om asielzoekers in 4* strandhotel Kijkduin!

‘Dakloze man’

En dan is er nog ene Valentino. Hij is een TikTokker die een punt wil maken. Valentino doet zich daarom voor als iemand die dakloos is.

Hij zou ook wel gratis willen slapen en zet daarom koers naar het bewuste hotel. Hij had namelijk vernomen dat men daar gratis slaapplekken aanbied.

En ja, dan zou je denken dat Nederlandse staatsburgers die ‘op straat’ slapen ook welkom zijn. Met de nadruk op ‘je zou denken’.

‘Je moet betalen’

Maar dat blijkt niet aan de orde. Bij de receptie wordt Valentino verteld dat hij best in het hotel mag slapen, als hij de volle mep betaalt.

Dat kan hij natuurlijk niet, net als de asielzoekers. Er zat niets anders op dan eenzaam en bibberend in een doos onder een brug te overnachten.

En dat terwijl de asielzoeker op hetzelfde moment lekker in een peperduur tweepersoonsbed op zijn splinternieuwe iPhone de gratis WiF-verbinding uitprobeerde.

Verschil moet er wezen. Onderstaand de beelden:

Scroll naar boven