Daisy heeft stress door hoge kosten baby: ”Het is zo duur”

Daisy heeft stress door hoge kosten baby: ''Het is zo duur''

Wanneer je bewust kiest voor een baby, doe je er als ouder(s) verstandig aan om wat geld aan de kant te leggen. Een baby is namelijk niet gratis en kost aardig wat centjes. Maar sommige mensen hebben helaas dat geld niet.

‘Heel duur’

Daisy is net bevallen, maar heeft weinig te besteden. Ze is een beetje geschrokken van de prijzen van luiers en voedsel van haar baby. In een interview met RTL Nieuws vertelt ze dat ze veel stress heeft, omdat het allemaal zo duur is.

Daisy heeft stress door hoge kosten baby: ''Het is zo duur''

Ze wijst op een flesje: ”Ja, deze flessen zijn wel prijzig. Dat is ook al tegen de tien, vijftien euro aan. Dus een baby is echt een kostenplaatje.”

”De luiers, billendoekjes, met vier maanden fruitpotjes. Ja, het is echt veel.”

Hulp van stichting

Daisy heeft een beroep gedaan op hulp van de stichting Babyspullen. Die stichting helpt jaarlijks 6.000 gezinnen die wel aan kinderen beginnen, maar eigenlijk te weinig geld hebben.

De directeur van de stichting, Mary Kearney, legt uit dat er ‘startpakketten’ worden gemaakt voor hulpbehoevende ouders. Hierin zitten een aantal basisbenodigheden, gebaseerd op de kraamlijst die mensen ontvangen voordat ze daadwerkelijk vader en/of moeder worden.

Daisy heeft stress door hoge kosten baby: ''Het is zo duur''

Kearney somt op: ”Dekens, beddengoed, badtextiel, omslagdoeken.” Het pakket bevat veel. ”Er worden jaarlijks in ons land zo’n 13.000 kinderen geboren in gezinnen met een bestaansonzekerige situatie. Wij willen al die kindjes een eerlijke start geven in het leven.”

In het geval van Daisy kreeg ze na een aantal maanden ook een tweede pakket. Tegen RTL Nieuws zegt ze: ”Alles zit in die doos. Alles wat je maar kan bedenken.”

”Ik vind het echt geweldig. Dan heb je echt wat meer rust”, zo besluit Daisy.

Scroll naar boven