D66 verzwijgt al JAAR lang grensoverschrijdend gedrag binnen de partij

Overheid maakt enorme rekenfout, kinderopvang NOG duurder dan aangekondigd

Schokkend nieuws op deze vroege morgen. De Volkskrant meldt dat de partijtop van D66 al een jaar lang een vertrouwelijk rapport probeert achter te houden, waarin staat dat een prominent partijlid schuldig is bevonden aan ‘grensoverschrijdende gedragingen’.

Het gaat om Frans van Drimmelen, oud-voorzitter van de talentencommissie. ‘’Hij begon een vervelend mannetje te worden toen ik nul op zijn rekest gaf. Hij wilde meer op relationeel en seksueel vlak’’, schreef de vrouw die de invloedrijke D66’er beschuldigde van wangedrag.

D66 verzwijgt al jaar lang grensoverschrijdend gedrag binnen de partij

Mocht niet lekken voor verkiezingsdag

Daarop volgde een onderzoek door onderzoeksbureau Bing dat op 24 februari 2021, drie weken voor de stembusgang, werd gepubliceerd. Hieruit zou hebben gebleken dat er geen sprake was van een structureel onveilige omgeving.

Partijleider Sigrid Kaag was er toen als de kippen bij om te vertellen dat zij ‘’haar partij ook niet zo kende’’. Maar wat niet werd verteld, is dat het onderzoek nog niet was afgerond. Bing is nog drie weken doorgegaan met onderzoeken en kwam toen met een hele andere conclusie, namelijk dat Van Drimmelen zich wel degelijk schuldig heeft gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag.

Het slachtoffer kreeg de conclusies van de ‘vertrouwelijke bijlage’ die haar in het gelijk stelden pas te horen op 17 maart 2021 om 19.37 uur, anderhalf uur voor het sluiten van de stembussen, staat in de documenten. Ze vermoedt dat de conclusies niet mochten lekken voor verkiezingsdag. Volgens de krant weigerde Kaag tot drie keer toe een gesprek met de vrouw.

Kaag wil niet reageren

Het D66-bestuur geeft aan dat Kaag het vertrouwelijke document niet heeft ingezien, maar houdt haar kaken op elkaar of Kaag op een andere manier op de hoogte is gebracht van de bevindingen. De Volkskrant heeft Kaag om een reactie gevraagd, maar die weigert iets los te laten.

En dan Frans van Drimmelen, wil hij misschien iets kwijt? Helaas, hij noemt de zaak een ‘pijnlijke privékwestie’ en zegt: ‘’Ik ga daar verder niet op in.’’ Desalniettemin gaat het balletje weer rollen, want minimaal 4 D66’ers eisen opheldering en eisen een nieuw onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag binnen de partij.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven