Cyberexpert vertelt hoe lang het voor een hacker duurt om je wachtwoord te raden

Hacker

Experts hebben onthuld hoe makkelijk het is voor een gemiddelde hacker om je wachtwoord te kraken. Veel van ons denken nog steeds dat wachtwoorden als ‘wachtwoord’ of ‘123456’ genoeg is om online hackers te omzeilen. Toch blijkt hier niks van waar.

Best makkelijk

Wat blijkt? Zelfs wachtwoorden die nog moeilijker zijn dan de bovenstaande, zijn vrij eenvoudig te kraken. Volgens een onderzoek kan namelijk elke variatie van een wachtwoord van zes cijfers onmiddellijk worden gekraakt.

Zelfs een combinatie van acht tekens kan in ongeveer 39 minuten worden geraden, volgens cyberbeveiligingsbedrijf Hive Systems in Richmond. Als je wel veilig wil zijn, wordt een wachtwoord van ongeveer 18 tekens aangeraden. Dan kost het een hacker zo’n 438 miljard jaar (echt waar). In dat geval moet je er wel voor zorgen dat je wachtwoord bestaat uit een mix van letters, cijfers, symbolen, hoofdletters en kleine letters.

Als je 18 letters en cijfers een beetje te veel vindt, kan je ook kiezen voor een sterk wachtwoord van 11 tekens. In dat geval kost het een hacker zo’n 34 jaar om je wachtwoord te kraken.

bron: Hive Systems

Wil jij weten of je e-mail of telefoonnummer in de afgelopen jaren is gekraakt op welke manier dan ook? Ga dan vooral naar HaveIBeenPwned. Op deze website kan je je e-mail invoeren en er gelijk achter komen of jouw gegevens ooit in gevaar zijn geweest.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven