Cristiano Ronaldo zwaar de klos: ”Het land uit!”

Cristiano Ronaldo is een trendsetter. Hij was de eerste voetballer die bezweek voor de geur van het grote geld in Saudi-Arabië.

Cristiano Ronaldo is een trendsetter. Hij was de eerste voetballer die bezweek voor de geur van het grote geld in Saudi-Arabië. Inmiddels volgen meer verloren voetbalzielen zijn voorbeeld om vooral snel rijk te worden.

Mediagelul

Voetballers, we hebben er allemaal wel een mening over. Maar een ding is toch wel het toppunt van tragisch: het uitgenaste gelul om een achterban te pleasen.

Je ziet het in Nederland ook vaak. Ajax-aanwinst Jakov Medic scoort tot zijn eigen verbazing een wereldgoal en het eerste dat hij doet, is keihard op het clublogo meppen. In het buitenland is dat nog een tikkeltje erger. Neem nu Neymar, Dat is een wereldvoetballer.

Tenminste, wanneer hij meedoet. Vaker is hij geblesseerd. Neymar stapte onlangs ook over naar Saudi-Arabië, maar komt met een heel lulverhaal in de media.

”Geweldige competitie, geweldig land, alles is geweldig.” En juist hier beginnen mensen een beetje genoeg van te krijgen.

Dat je in de zandbak wil gaan spelen: prima. Maar wees dan gewoon eerlijk en zeg dat je komt omdat een paar sjeiks met geld teveel je hebben gelokt met miljoenen. Doe niet alsof de wedstrijd Al Nassr – Al Hilal een geweldig affiche is waar de hele werd naar uitkijkt.

Cristiano Ronaldo

Afijn, we dwalen een beetje af. Cristiano Ronaldo heeft zich sinds zijn komst naar Al Nassr nog niet kunnen onderscheiden. De bijna 40-jarige wereldster misdraagt zich daarentegen regelmatig.

In april van dit jaar liep hij naar fans van Al-Hilal en greep naar zijn kruis. Dit gebaar moet je niet maken in de zandbak. Er was zelfs een advocaat die wilde dat Ronaldo het land uitgegooid zou worden. Nouf bin Ahmed wees op de wet en vindt dat buitenlanders die zich misdragen het land uitgezet moeten worden.

Als we dat in Nederland ook zouden doen, zouden we in ieder geval woningen in overvloed hebben. Afijn, de club nam het voor Ronaldo op. Iedereen had het verkeerd gezien.

Weer misdragen

Maar nu heeft Ronaldo zich weer van zijn slechtste kant laten zien. De Portugees ging als een dolle stier tekeer tegen een Chinese scheidsrechter. Op beelden is te zien hoe hij he-le-maal uit zijn plaat gaan. Ronaldo was boos dat hij tot twee keer toe geen penalty kreeg.

En daar stopte het niet, want op weg naar de kleedkamer gaf hij een jongetje uit de jeugdopleiding een flinke gooi. Het kind wilde graag een selfie met zijn idool maken.

Eruit!

En dus is er nu wederom ophef ontstaan. Dezelfde advocaat wil dat Ronaldo het land uitgeflikkerd wordt. Het moet nu een keer klaar zijn met die man.

Benieuwd of de clubleiding daar ook zo over denkt. Vermoedelijk niet, want commercieel gezien levert Christiano Ronaldo een godsvermogen op. En in landen als Saudi-Arabië betekent geld automatisch macht.

Men gaat er in ieder geval wel vanuit dat Ronaldo een flinke schorsing aan zijn broek krijgt. Maar dan kan de club altijd nog Sadio Mane en Marcelo Brozovic opstellen 🙂

Scroll naar boven