Crisis aanstaande: ”Helft Nederlanders kan zorgverzekering niet meer betalen”

Oude vrouw wil met haar laatste geld voor kopje koffie betalen, wordt geweigerd: ''Alleen pin''

Het gaat momenteel heel erg slecht in Nederland. De alsmaar stijgende prijzen vormen voor steeds meer mensen een struikelblok. Steeds meer huishoudens hebben moeite het hoofd boven water te houden. En het wordt steeds erger.

Volgens onderzoek van Independer maken 8 op de 10 Nederlanders zich zorgen over de stijgende zorgpremie. Ongeveer de helft (43 procent) vreest de maandelijkse premie volgend jaar niet meer op te kunnen hoesten.

Medicijnen

Zorgverzekeraars hebben tot aanstaande zaterdag de tijd om de nieuwe premies en voorwaarden voor de basisverzekering en aanvullende zorgpakketten bekend te maken. De verwachting is dat het vreselijk uit de hand gaat lopen qua kosten. Bij verzekeraar DSW is dat, met een verhoging van 10 euro per maand, zeker het geval.

En dat meer verzekeraars hun tarieven fors zullen gaan verhogen, is voor de hand liggend. Er wordt gewezen op de steeds maar hoger wordende zorgkosten, die worden doorberekend aan consumenten. Bovendien geven zorgverzekeraars vanaf volgend jaar geen korting meer op een collectieve basisverzekering. Momenteel bedraagt deze korting maximaal 5 procent en twee op de drie Nederlanders heeft momenteel zo’n korting.

Over de auteur

Scroll naar boven