Coronamaatregelen gaan langer duren! “Onwaarschijnlijk dat we er na drie weken van af zijn”

Ernst Kuipers verwacht niet dat de huidige maatregelen over drie weken weg zijn. Hij vindt dat de ziekenhuisbezetting nog veel te hoog is. Daarom is het “onwaarschijnlijk dat de extra maatregelen na drie weken worden losgelaten”

Extra maatregelen?

Het demissionair kabinet had van te voren aangegeven dat de nieuwe maatregelen maar drie weken zouden gelden. Daarna zou er worden gekeken of deze maatregelen verlengd worden. Rutte heeft ook aangegeven dat hij hoopt om een normale kerst te vieren. Maar dit is nog onzeker. Ernst Kuipers denkt er anders over en houdt rekening met dat er extra maatregelen komen.

Om de maatregelen los te kunnen laten moet er eerst een daling komen in het aantal besmettingen. Ook zal deze daling enige tijd moeten doorzetten. Dus dan kunnen we niet meteen weer alles open gooien. Eerst moeten de ziekenhuizen minder vol komen te liggen.

Ze zeggen dat de maatregelen van 12 november wel ‘enig’ effect hebben, maar nog steeds onvoldoende voor een echte daling. Het is nu afwachten of er een daling komt. Komt die er niet dan kunnen we extra maatregelen verwachten.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven