Coronacrisis kan mogelijk nog twee jaar duren

Momenteel is bijna alles op slot in heel Nederland, daarnaast moet men rekening houden met het afstand houden. Experts laten weten dat deze ‘social distancing’ zomaar langer kan duren dan wij denken.

De reden dat wij momenteel ons moeten houden aan de huidige maatregelen is om ervoor te zorgen dat de verspreiding van coronavirus tegengehouden wordt. Het is een grote impact voor het hele land, maar experts lieten weten aan het NRC dat we nog maar net van start zijn gegaan.

Nog onbekend is of de horeca en scholen nog langer dicht blijven, maar met ‘social distancing’ zullen we volgens experts nog lang rekening mee moeten houden, omdat als we de maatregelen opheffen de kans bestaat dat het virus zich weer sneller zal gaan verspreiden.

In de hele wereld worden verschillende strategiën gehanteerd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Zo zijn sommige landen volledig in lockdown, terwijl er in Zweden momenteel nog helemaal geen aandacht wordt gegeven. Daarnaast zijn er ook nog verschillende exitstrategiëen bedacht, maar zijn deze niet wenselijk aangezien ze of maatschappelijk ontwrichtend zijn of moeilijk uit te voeren.

Bron: NRC & Panorama