Corendon voert kindvrije zones in tijdens vluchten

Corendon voert kindvrije zones in tijdens vluchten

Luchtvaartmaatschappij en reisorganisatie Corendon heeft een primeurtje te pakken. Vanaf dit najaar is het mogelijk om ‘kindvrij’ te vliegen. Daarmee wordt bedoeld dat er kindvrije zones worden ingericht. Je kunt hier tegen bijbetaling zitten.

Kindvrije zones

Volgens de aankondiging van Corendon gaat het in eerste instantie om vluchten van, en naar Curaçao. Reizigers die niet in de buurt van kinderen willen zitten, kunnen per november dit jaar extra betalen. De luchtvaartmaatschappij garandeert je dan een ‘rustige’ vlucht.

Corendon heeft in tegenstellingen tot andere vliegmaatschappijen geen businessclass. De ruimte voorin wordt kindvrij en wordt afgesloten van de rest van het vliegtuig.

Er zullen derhalve aanpassingen gemaakt worden in het vliegtuig. Er komen wanden en gordijnen, zodat reizigers niet in aanraking komen met kinderen.

Corendon voert kindvrije zones in tijdens vluchten

Corendon zelf is hartstikke in hun nopjes. ”Een ‘Only Adult-zone’ zorgt ervoor dat passagiers meer rust hebben.” En, ook niet geheel onbelangrijk: ”Ouders hoeven zich minder druk te maken over de geluidsoverlast die hun kind verooraakt.”

Die laatste opmerking wordt niet bepaald gewaardeerd. Op het internet gaat het dan ook flink los. Iemand schrijft: ”Een kind, is een kind! Mensen die zich daaraan ergeren, moeten zich laten nakijken. Kinderen huilen niet omdat ze anderen willen lastigvallen!”

Oprichter blij

Atilay Uslu, oprichter van Corendon, heeft een speciale verklaring uitgevaardigd. Hierin benadrukt hij trots dat de airline als ‘allereerste Nederlandse luchtvaartmaatschappij’ een kindvrije zone invoert.

Internationaal gezien is Corendon niet de eerste. Malaysia Airlines en IndiGo hebben al zogeheten stiltezones. Hier zijn kinderen jonger dan 12 jaar niet welkom.

Andere vliegmaatschappijen

Momenteel zijn andere luchtvaartmaatschappijen in Nederland niet overtuigd van het idee. KLM, TUI en Transavia laten desgevraagd weten niets te zien in een kindvrije zone.

”In de zomer gaan veel families op vakantie met het vliegtuig”, aldus een woordvoerder van TUI. Waarom zouden we dan kinderen weigeren?”

Wat vind jij van dit idee? Laat het weten in de reacties en vergeet dit bericht niet te delen op Facebook!

Scroll naar boven