Contant geld onder immense druk: ”Dit is echt niet normaal”

Dit wordt de eerste cashloze gemeente in ons land: ''Dit is een test''

Het gaat niet zo best met Nederlandse pinautomaten. De verwachting is dat er in oktober en november een heleboel ‘kapotte automaten’ zullen zijn, waardoor we met zijn allen gedwongen worden om de bankzaken digitaal te doen.

Onderdeel

Volgens Geldmaat, waar je dus contant geld kunt opnemen zijn er momenteel problemen met een onderdeel dat ‘niet goed leverbaar’ is.

Dat zorgt ervoor dat steeds meer automaten defect raken. Klanten die willen pinnen, kunnen dat dus niet doen. En dat zorgt voor irritatie.

Een op de twintig

Banken hebben een afspraak, dat slechts een op de veertig banken defect mag zijn. Inmiddels is dat al een op de twintig. En dat is niet goed.

Daardoor kunnen klanten geen flappen uit de muur krijgen en worden zij gedwongen om bankzaken digitaal te regelen. Dat zorgt voor frustratie.

Geldmaat

Geldmaat beweert een lange levertijd te hebben voor een onderdeeld van pinautomaten waarmee contant geld opgenomen kan worden, maar waarmee ook gestort kan worden.

Het is niet duidelijk waarom het onderdeel ineens ‘niet goed’ leverbaar is. Veel mensen denken dat dit bewust gebeurt en dat dit de volgende stap is naar een cashloze samenleving.

Geld

Volgens Geldmaat hebben vooral mensen die afhankelijk zijn van een pinautomaat last van het gebeuren. Sommige mensen kunnen niet zomaar naar een andere automaat.

Simpelweg omdat sommige dorpen er nog maar eentje hebben. In de afgelopen jaren zijn steeds meer automaten uit onze dorpen en steden verwijderd.

Oplossing?

Een oplossing is niet direct voorhanden. Ook volgende maand zullen automaten op grote schaal defect zijn. Geldmaat wil er alles aan doen om het aantal storingen terug te dringen.

Wat denk jij? Is dit, zoals veel mensen inmiddels stellen, inderdaad een stap naar een cashloos Nederland? Of is dit gewoon pech. Laat het weten in de reacties!

Scroll naar boven