Concert- en evenementenzalen willen extra steun van de overheid

Concert- en evenementzalen hebben zojuist laten weten dat ze echt extra steun van de overheid nodig hebben, laten de directeuren van Ziggo Dome, AFAS Live en Westergas zaterdag aan Het Parool weten. Ook zeiden ze dat de festivals deze zomer ‘wel kunnen worden afgeschreven.

Het geld wat nodig is om overeind te blijven gaat op dit moment naar de gesubsidieerde cultuur laten de drie directeuren weten. Op dit moment gaat al het geld daarheen en veel te weinig naar hun locaties.

“In de Ziggo Dome zijn onze inkomsten inmiddels 98 procent minder. Dat is keihard. En ik merk dat niet gesnapt wordt hoe onze business werkt”, zegt Danny Damman, directeur van de Ziggo Dome. Birgitte de Winter, directeur van AFAS Live wijst erop dat concertzalen vaak lang van tevoren moeten programmeren: “Daarom strekken onze problemen zich nu al uit tot het najaar van 2021.”

Geen festivalzomer in 2021

Zo kan ook de festivalzomer van 2021 worden vergeten volgens de directeuren en eindelijk. “Niemand durft het nog te zeggen, maar je moet realistisch zijn: de festivalzomer van volgend jaar kun je waarschijnlijk afschrijven”, zegt Duncan Stutterheim, directeur van Westergas en de A’DAM Toren.

Damman zegt dat het geld naar ander soort evenement en zalen gaat en dat zij eigenlijk eenbeetje vergeten worden. “We staan niet bovenaan de lijst van mensen die subsidies geven, omdat we ons hele leven zonder hen hebben geleefd.’

Onder het motto “The show must go on” zal de evenementenindustrie maandag de aandacht vestigen op de financiële tegenspoed die de Corona-maatregelen met zich meebrengen. De details worden maandag bekend gemaakt.

Wat vind jij van dit nieuws? Laat het ons in de reacties weten door hieronder op reageren te klikken want ook jouw mening is erg belangrijk.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven