Comeback in de maak voor iconische rockband Kane: “Sfeer beter dan ooit”

rockband kane keert terug

Na een pauze van min of meer tien jaar is rockband Kane weer terug en viert dit vanaf dinsdag met een reeks van vijf concerten in de Ziggo Dome in Amsterdam. Deze comeback voelt fantastisch, vertelt gitarist Dennis van Leeuwen (53) aan het ANP, mede dankzij de afspraak met Dinand Woesthoff (51).

Rockband Kane is terug

De twee muzikanten beseffen dat je vast kunt komen te zitten in je agenda. “Dat is precies wat we nu wilden vermijden”, zegt Dennis. “Destijds was het het enige wat we deden. Nu heeft Dinand vier kinderen, ik heb er twee en mijn vriendin heeft er drie.

Dus er zijn nu andere mensen die dingen van ons verwachten, het is een hele andere mentaliteit nu. We zijn ouder geworden.” Toch hebben de twee hun ritme weer gevonden. “Je doet tien jaar lang andere dingen, haalt het uit de ijskast en het werkt nog steeds.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door KANE (@kaneofficial.nl)

Concerten in de Ziggodome

Dennis en Dinand staan als twee enthousiaste jongens samen te repeteren. “Wat die pauze van tien jaar heeft gedaan: alle frustraties of minder leuke aspecten zijn verdwenen. We zien nu alleen de leuke dingen en het plezier dat we erin hebben. De sfeer is beter dan ooit.”

De documentaire die recent over het duo op Videoland verscheen, vormde de aanleiding voor de reünie. “We dachten: zullen we dan 25 jaar na de oprichting ook weer het podium opgaan? Ook omdat fans nooit een echt afscheid hebben gehad toen we in 2014 stopten. Het was als een domino-effect.”

KANE - A Story Recorded | Trailer | Vanaf 25 september

Hoewel de artiesten nu veel meer ervaring hebben, voelt het ergens hetzelfde als toen. “Alles wat we toen deden, doen we nu op dezelfde manier. Als we samen in een ruimte zitten, ontstaat er een chemie die altijd ergens toe leidt. Er is niemand op muzikaal gebied met wie ik dat heb. Dat is behoorlijk bijzonder.”

Kane sprak recent over de première van hun documentaire. De reacties waren lovend. Beelden bekijk je hieronder.

Scroll naar boven